歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
睇佢個名
TVB依家聲勢仲衰過亞視末期
黃妍邊有上過
咁抵佢死啦,霸王條款玩咁大,唔怪之得只推自家人,玩到內循環冇人睇
基本而家都係上網絡啦
好似當時宣傳巴斯光年套電影
個疑似自爆借刀
有d似愛回家個個林子穎
push
單立文條廢老就收皮啦,夾band夾到去拍三級片去cctvb做小丑
有幾多個真係宣傳唱歌
最簡單我頭先去search 鄭秀文
結果佢上小薯都係因為套戲,同唱歌完全零關係
勁歌金曲優秀選
勁多歌星俾你選
八月廿八晚之前
夜晚十二點之前
簡低你最鐘意十首歌
咁先清清楚楚
如果你唔知道投邊個 不如投我
依個係產業經濟圈,sammi一早同100毛拍廣告
而家個個有新歌,新戲,開演唱會都會上一上小薯茄宣傳下
當年我仲係小學、中學雞
唔覺得有問題

但係到咗出嚟做嘢之後,睇到日本、韓國嘅音樂節目
就明白佢點解話當年《勁歌金曲》係垃圾

正常嘅流行曲音樂節目,歌手係客人,上嚟電視台係為咗自己嘅作品做宣傳
《勁歌金曲》係另一回事,當自己係大爺,歌手係庶民,佢哋嘅得我哋嘅地方,就應當被我當狗咁撚,仲要同我跪拜講聲多謝。
建立人設唔使靠音樂節目
正正經經唱歌,做好表現好過扮晒蟹
上去宣傳咩都有
咁點解班星夢唔放下身段,跳出舒適圈?
係唔係留戀CCTVB畀佢嘅名氣令到自己覺得好威水?
仲有梅姐上勁歌
搵dodo扮男人非禮梅姐

諗返真係好唔尊重個場合同歌手
人地黎做野宣傳,佢就當人遊戲節目咁玩
歌手曝光唔一定靠電視台
電台、雜誌都得
唔計佢個list仲有大把係宣傳演唱會喎
佢歌手出身
樓主話係就係,佢都老作開
反失實大台既深黃樓主睇完j music預告,都可以話得tvb自己歌手,mark大眼生安白造放fake news
彰顯黃屍公義
就算泳兒老師咁低人氣張敬軒都有請,台上狂讚佢,叫大家多支持佢嘅音樂,泳兒當然又喊
聲夢fans成班怨婦,唔請邊個做嘉賓講十年都仲講緊
果陣153回巢同四大fd返,仲諗住佢有咩大搞作
點知都只係搵四大啲高層上聲夢做吓評判就算
另一邊廂Viu同Sony fd到簽MIRROR去日本,又派日本歌手上Chill club
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞