歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
愛條毛,呢個Group 2021年年中已經出現,當時完全冇反鏡風氣。

2021年TVB Fans係193串153之後開始反ViuTV,冇幾耐呢個Group出現,呢個Group根本就係當時為咗TVB而反ViuTV。係2022年開始Mirror表現越來越柒,多咗Hater加入

所以變咗咁
你睇緊既係
你睇緊既係
你睇緊既係
幾年前台慶又玩返呢個Game,不過係周柏豪同胡鴻鈞
咁都記得
班垃圾fans 直頭覺得歌手應該俾錢TVB
爹親娘親都唔及TVB 親啦
另一藍絲group 啫
係,根本內裡係Save HK 3.0
一定係,但係TVB Fans角度,呢5位一定紅過小薯茄成員
仲要用啲手段係強調抵制TVB戰線嘅金主係李澤楷,原因係TVB少咗廣告而ViuTV多咗廣告,之後就合理化狙擊ViuTV

如果真係李澤楷背後策劃,洗撚等到2021年先出聲,2019年已經狙擊ViuTV
娛樂圈版既save hk
佢地根本唔知老人台咁多年積落既仇恨係大到新一輩觀眾都想佢執,係講緊wiki年代已經係
佢哋就賴咩黃藍賴咩viu
永遠唔諗吓自己咁多年犯眾憎係要還
老土講句學無前後,達者為先
佢哋就成日攞自己CV去做說服人既point,好撚on9
講到平時點撑TVB,就算有TVB負評佢哋都落力為TVB護航,但一去到TVB蝕錢就人人潛水唔回應,或者死撑ViuTV開台頭5年係蝕錢企圖淡化TVB蝕錢
娛樂版Save HK
係,要反ViuTV使等到2021年先做,2019年反送中黃絲杯葛TVB時唔開始反,2022年Mirror表現越來越差又唔開始反。係要喺Mirror最高峰時期兼153上任嘅2021年先開始反
早個排大陸好似叫啲賤種食屎同飲尿
一句講撚曬!多錢嘅,咪連屎都會食囉,都唔會出聲,仲要食撚到津津樂道
講出嚟都覺得on9
受眾唔同
男團 vs 女歌手
粉絲嚟講點都係男團多
再講
無論係mirror定係炎明熹
始終都係歌手、公眾人物
今日佢哋受制於電視台而無合作機會
難保有一日其中一方脫離咗,然後合作都唔出奇
佢哋嘅思想仲係停留喺:「佢/佢哋係TVB人,所以一世都要喺TVB」。
如果係咁諗嘅話,Jay Fung就唔會喺viutv出現
十年前巨聲幫嗰啲喺TVB做老臨都要感謝?
事實上,佢哋離開TVB,呢班人嘅本性顯露無遺,一時間對佢哋千沉百踩,有撚尊重過咩?
Do 姐 王君馨 古仔果d成日俾大台page屌
王朝衰落瀨個天瀨百姓唔撑瀨對手妖言惑眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞