歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
MakerVille有製作咩MV?想睇
$300 馬戲團當然嬲
學下Chill Club咁成晚不斷唱

viu 咩觀眾tvb 咩觀眾

間間茶餐廳部部電視機都長開播住TVB
假如tvb 學chill club 咁做
陣間D食客以為去錯西餐廳食fine dine
其實都唔少 記得既都有鄭秀文 MC 洪家豪 dear Jane 陳栢宇 只能講個雪櫃冷笑話on9得黎但又容易令人留低印象
班垃圾淨係識攬住個傻閪電視台 而家比人屌完無廣告生意就日日上連登數臭埋對手咁囉

其實tvb 既墜落佢地都有份
請問邊幾年
2013年前
音樂節目唔係應該以不同唱片公司嘅歌手為主?點解係捧自己友
你噏乜鳩
我邊句講呀我應緊條友講廢話
真係想搞好既,係可以無視唔需要攻擊
而家文化係數臭抹黑,點會搞好
台灣八三夭,古仔,暴龍哥呢啲都有,鳩鳩地幾分鐘片觀眾易入口,而家睇星都唔同以前嘅心態喇
唔使理佢,聲夢Fans一名
其實香港根本太細,只係夠養一個電視台
以前兩家冇得鬥只係因為香港文化仲有能力輸出
韓仔同東南亞馬騮馬拉果啲地方都係睇廣東話野大,大陸就更加唔洗講
兩間電視台靠香港人食得屎
唔係其他地方觀眾支持邊會有兩間
而家其他地方有自己既娛樂,就唔撚洗你啦
更何況加埋網上娛樂添
viu 好彩就有mirror
tvb 就唔洗講啦,蝕到仆街
以香港既觀眾數來講唔好話百花齊放
養得起半間tvb 已經好好
上次睇勁歌係為咗睇cath
佔1分鐘都on9啦
而家音樂節目好似為你而做咁
變相令幾代香港人

一定要長開播住TVB

先聽得到 翡翠歌神 翡翠四大天 翡翠天后 把「原裝」廣東話聲
乜而家仲有勁歌金曲架
死咗,轉為全部自己人aka聲夢派嘅J Music
我覆個個鏡粉viu粉添,我有無落佢tag
有無屌邊個artist?[
我覆過你幾次,你都無次駁
一句乜fans就你啱咁
咁你有道理囉
由細到大凈系睇翡翠台成長 + 從未覺醒既觀眾

會認為咁樣好正常 / 系理所當然
小薯茄見字即走
佔一分鐘=為你而做
你啱
依家報導又話又整番勁歌金榜,數榜外又有歌手訪談同搵歌手係廠或外面唱live
J music只係其中一part,取消原本讀fans信環節
如果d評語真係想個歌手好既話
比d資深人士評下又冇壞既
每集都一個環節係為你而設㗎喎
試吓Chill Club有讀信比姜濤環節睇你點講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞