歌手情願上《小薯茄》,也不會想到要上TVB《勁歌金曲》。

781 回覆
732 Like 27 Dislike
Cctvb自己造成
之前決策話事人已離職
就唔關公司事
呢個Group又將MC當係反鏡先鋒,完全唔係真心支持。

同連登差唔多
我不是gi粉,但.....
樂壇毒瘤
最諷刺嘅係TVB Fans成日鬧班歌手唔上TVB,淨係上ViuTV,批評呢啲人係搞死娛樂圈

到近年部份TVB出身嘅兩邊都有去,只係去ViuTV嘅比例比TVB多,佢哋又屌又鬧人哋整死娛樂圈
呢個稱號真係當之無愧, 最弊係佢食正反鏡嘅風氣,成功吸引到唔少黃入咗去
因為佢哋認為TVB先係正派
其他嘅(以前嘅ATV ,HKTV, CableTV,定而家嘅HOY TV, Viutv)都係邪派
加上TVB 標榜自己對電影界貢獻良多
邵氏時期拍咗唔少經典電影
香港小姐、藝訓班發掘到唔少影星
仲有唔少知名導演、監製都係由TVB出身
所以先認為TVB=娛樂圈
但係以上嗰啲都己成過去
邵氏而家主力拍電影劇為主
香港小姐變成TVB小姐
藝訓班出身賴死唔走嘅一世都半紅不黑
而家仲留喺TVB做幕後都唔會有前途
始終出面又有唔少途徑,唔一定靠TVB。
最諷刺嘅係TVB Fans成日鬧班歌手唔上TVB,淨係上ViuTV,批評呢啲人係搞死娛樂圈

到近年部份TVB出身嘅兩邊都有去,只係去ViuTV嘅比例比TVB多,佢哋又屌又鬧人哋整死娛樂圈
因為佢哋認為TVB先係正派
其他嘅(以前嘅ATV ,HKTV, CableTV,定而家嘅HOY TV, Viutv)都係邪派
加上TVB 標榜自己對電影界貢獻良多
邵氏時期拍咗唔少經典電影
香港小姐、藝訓班發掘到唔少影星
仲有唔少知名導演、監製都係由TVB出身
所以先認為TVB=娛樂圈
但係以上嗰啲都己成過去
邵氏而家主力拍電視劇為主
香港小姐變成TVB小姐
藝訓班出身賴死唔走嘅一世都半紅不黑
而家仲留喺TVB做幕後都唔會有前途
始終出面又有唔少途徑,唔一定靠TVB。
余大媽
你都可以咁樣講,但係連登唔會因為MC唔去TVB狂去Chill Club而屌。

反而呢個煩膠Group係上年7月港台同TVB嘅香港金曲頒獎典禮係咁鬧MC同埋華納缺席

MC幾唔畀面TVB都好,佢哋係落足奶力去撐MC
但以前班人係鬧亞視多D喎,反而依家有線死得仲快過tvb
有線一直唔多人睇
一台獨大梗係佢發掘得多架
以前都無咁多渠道,所以隨住科技發達d人選擇多左佢咪開始仆街
呢啲白卡group就由佢啦
會唔會有人好似某d人咁抽一兩個留言又當哂全部

TVB打手仲係度死撑TVB冇做錯,或者TVB係無辜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞