今日又多咗人決心移民

537 回覆
2396 Like 48 Dislike
理性討論:

國安法一出好多人都唔知港共會搞成點

假設呢個係你嘅客觀觀察變成事實,咁你口中嘅香港人,就算對政治不敏感,但正常人應有common sense,對匪共就嚟會管治返玩咗前後近50年嘅香港前途問題,都唔認知香港終歸有一日,會變到比今日香港更差無下限嘅匪共殖民統治下,而只係因無知觀望睇下搞成點,留港搵多幾年錢,或者認為仲有十零廿年安頓老人家,咁老實講真係抵匪共玩撚到你口中嘅香港人體無完膚,仲未計今日呢個玩到透底嘅情況可以差到完全無下限

啱㗎啦,繼續幫香港人搵藉口等佢哋搵錢至上。我唔會話佢哋推自己去死,只能講凡事有因果,要pay cost後果自負
其實唔止錢既
有d問題係香港無但外國有
同樣有d問題係香港有但外國無
只係睇邊方面個人最適合
唔會走嘅人一樣唔會走, 但的確令到唔少猶豫緊嘅人落到決心走
屌你老母你都唔夠串,要寫返啲搵錢至上派金句:

1. 冇工返你養我呀
2. 民主自由人權公義唔食得㗎喎
3. 你去外國為民主自由法治餓死都抵
4.........

咁樣屌人先水到佢哋交稅買水炮車㗎
,3年又3年
咁快d走,唔好再睇連登,出完post好快d走
其實我得單野係一定比支那人炒大咗 (佢地最興)
但咁屌客法 (落哂客先講唔得咩?) 唔係支那人 比其他人例如外國人 咪一樣好大機會炒 (香港人就唔知了)
咁香港人主流文化思想:

搵錢功利家庭主義

佢哋simplify到而家個暴政鎮壓問題係錢問題喎,仲大撚大聲個個留港話要:搵多幾年錢先喎,你又卻又轉移話唔關錢事?
我要搵錢呀hi
時事台手足見字即刻飛
總之飛左先 唔好諗 上左機先決定去邊落腳
香港已經衰過第三四五六世界國家 唔好再留
agree
佢哋 = who?
"大撚大聲個個留港話要:搵多幾年錢先" where?

關我咩事? 走去打稻草人屌返我轉頭
屌,走得未呀,開埋d廢post,走啦
前幾日都係啦
香港人咁無愛心唔捐器官 垃圾政府應該立法強制一定要捐 中國優先受惠嘛 無鬼用架
都話要搵多幾年錢先咯,加埋另一句走同留唔關你事,呢啲呢2年幾嘅連登共識嚟,尊重啲留港搵錢撚啦

你水人走因住連登會員屌鳩你,蟈安仲上門拉你惡意煽動他人離港添呀
移左民就唔會想返黎
決心移民決定性因素,係夾硬搶零件,還是係篤灰批鬥,定係both?
唔好走啦
走左邊個捐個身體出黎?
唔好意思,玩膠玩過籠令你認真咗,仔你唔係請你唔駛對號入座

大概係指呢條撚樣,你起下佢哋呢類撚人戶口群底,睇下佢哋水咗幾多人留港交稅就明

今日又多咗人決心移民
https://lih.kg/zQMfxyX
#166 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我都係幫下佢咋
呢d人係真獅子山精神、醒目仔、走精面嘅精華
擺明假膠/attention seeker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞