今日又多咗人決心移民

537 回覆
2396 Like 48 Dislike
最大問題入籍係要兩個推薦人,而依兩個推薦人要俾護照資料

所以真係唔可以只係群返香港人群組
你咪撚同班連衛兵認真
佢哋鳩噏係冇成本㗎
基本。
你啲朋友全部做國泰飛雞?
35萬張消失的稅單在前,當留底搵錢撚嘅唔介意搵錢緊要繼續留港,冇再大走難潮離港,你都唔好咁尷尬以為會水到人返港做韮菜啦
唔覺,留港搵錢撚話要搵多幾年錢

最好班搵錢撚唔好撚走一世供支那香港樓供死會等割韮菜
其實相比中東、東南亞國家、中國已經好好

揾BOB叔
唔覺,連登風向主導係班留港搵錢撚話要搵多幾年錢,而且外國會比人歧視

最好班搵錢撚唔好撚走,一世供支那香港樓供死會等比匪共割韮菜
有d 係小朋友太細個等工人姐姐湊大d 識自理先走
比鬼佬歧視都可以話人離鄉賤, norm 黎
比天龍人歧視就真係好悲哀好撚難接受
因為黎馬立反歧視法都好危險,我成日係街到都忍唔住屌9d 大陸佬
留港搵錢貪錢搵就係咁賤,佢哋會屌你去外國做執貨揸車人工少兼低下,狗眼看人低你,同支那賤種一樣

由得佢哋留港搵多幾年錢啦,香港人文化:搵錢功利家庭主義者嗰種deadline fighter及凡事攞盡刻薄功利性格做匪共奴隸好合適
好多行業包括政府都好高人工
香港又方便,點解要走
明白,咁我都同意如果本身無plan走,都唔會因為今次單一事件走
港英殖民政府都唔會下下幫英國人鬧香港人,郁啲就譴責又話係耻辱又盛
嗰班搵多幾年錢撚心諗,搵錢份工最緊要嘛

全部口腔期之餘,有啲人仲屌鳩你串串貢:冇工返你養我呀、民主自由唔食得㗎喎、你去外國為民主自由餓死都抵

由撚得佢哋供樓交稅養匪共啦
第4等公民
收聲忍下啦,無謂比匪共拉你去坐蟈安監。反正,匪共仲要你留港搵錢交稅比佢買水炮車㗎
都係借題發揮姐
個個都一早認清事實
點會因為佢9 up幾句動搖
各位老同
97前電視台播埋出街都冇問題
https://youtu.be/T4aWg_Nqkts
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞