今日又多咗人決心移民

537 回覆
2396 Like 48 Dislike
有乜所謂,啲搵多幾錢藍尸撚本身只係想移民生活好,香港啲新聞佢哋覺得唔關佢事,只係突然之間瞓醒一下好僟有問題,但佢哋用個搵錢至上功利自私藍尸諗多一下,就會繼續話搵多幾年錢又瞓撚返繼續做到藍尸,佢哋唔會覺得難頂㗎

你欣賞我呢個帖樓上條撚人藍尸喺#279樓嘅言論幾咁務實藍尸賤種思維開下眼界吖

今日又多咗人決心移民
https://lih.kg/zQMfBJX
#344 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
係玻璃心,最好記撚住香港人玻璃心
一唔岩就飛走架啦
英文差就煲冬瓜啦
點都係錯
真 決心
好朋朋
3.依家未賣到層樓
移民第一 多倫多
中國經濟而家係點有眼你睇
邊有大口氣
依家一係移民 一係做四等公民
從來冇話移民係perfect choice
但我講得今時今日唔移民既 都係無能力 或者唔離開肯comfort zone
有咩錯? 你答我?

你係咪自卑得濟以為移民撚自大?
唔少人?
Trust me bro?
你就有不切實際既幻想啦

香港無薪金問題 笑撚左
英國多啲啦
識人好多打兩份工 識開咩人
英國依邊d人寧願拎universal credit都唔會打兩份工啦
好多後生媽媽返part time/ flexible hour架咋

唔好以為鳩up冇人知啦
阿呢 個個移民po都見到你走入去鳩up
Bno去到大部分做緊下欄嘢渣

咪睇咁多大公報啦

人已走 返緊London office 工
識好多人都搵到自己果行
我諗佢指做下欄野果堆係做廠?
我想講做得廠果堆多數當風流工咁返

佢真係以為英國水深火熱...
條友似係留港
但又唔想接受。有唔少香港人係英國生活得幾好
佢寧願接受大公報嘅新聞
會令佢心理平得啲
比卡超一日煲大一件事
你地班空姐以為自己好巴閉? 喺阿爺眼中,
你地香港人只係一班成份唔好既港英餘孽, 你地唯一既用處就係做人礦,
將你地既財產貢獻阿爺. 總之, 見到大陸人就奶, 除定褲被人屌.
大陸人肯被你奶係你既福氣, 肯屌你係俾錢你賺,
你應該跪低感謝黨啦. 唔高興咪移民走囉, 好行唔送!
藍絲終於可以用身驅器官報孝祖國
駁唔到
Exac7tly
我見到得工廠果班 真係當part time 返
問多幾句完來人哋full pay 買咗house
輕輕鬆鬆返下part time 夠做
真係唔少香港人係咁
唔敢面對愈走愈多人既現實
香港搵錢世一,英國醫護人工係香港三份一,唔想3x歲人開始就做一世簾價勞工或ftm 或part time mother,寧願係香港搵多幾年錢,係外國買返幾層樓收租嘆世界好過。人最後都係為咗錢向現實低頭,5+1後一定大把人回流,因為d錢都搣得7788,至多留返子女係外國讀書。
有冇覺得自己講完都好牽強?
定係呃緊d無知學生婦女,返幾年就可以full pay層house,請問你d part time咩工每月搵幾多?定係你d Part time工作包括做外國雞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞