今日又多咗人決心移民

537 回覆
2396 Like 48 Dislike
已經習慣左屋企又大又舒服,唔通日日講咩

習慣左享受生活又比你話收曬皮
同你分享就比你話曬命

同支那人一樣周身G點
比起之前簽證要用既錢,BNO真係直接慳幾百萬喎
咁都唔係寶?
比多啲錢或者交多文件黎證明自己有能力嗰啲人真係好可憐

你所謂能力不足既人,六年後,拎住兩本護照返黎香港又得,住英國又得,大把選擇
諗住轉去地盤做算啦。
我無話啲咩
只係開頭講話啲人做工廠
話通常做工廠嘅都係打風流工囉
好正常喎
你係香港又會唔會日日打卡去咩商場行?
分享又曬命 唔分享又等於收皮?
有能力嘅人 呢D錢呢D文件算係咩
所以話你地嘅想法狹隘又自我感覺良好
T1係投資 投完可以賺返 甚至人哋都唔覺係錢
T2係技術 唔駛出錢 公司倒貼都要請你過去
咁人哋係咪有能力過bno呀
同埋人哋係唔駛刻意用呢D嘢「證明」自己有能力架
你apply到就係有能力 apply唔到咪就係無囉
人哋要錢搵t1 要精英搵t2 係貴賓
Bno係嚟填返脫歐後流失嘅勞動力 係賓賓渣

而且唔係我話佢能力不足 係佢講到唔移民嘅人係無能力 搞清楚先
唔好話未來有幾多護照有咩選擇
我就住佢話人哋無能力反證俾佢聽佢幾無知啫
順手提醒佢 唔好以為自己用bno移民叫有能力
外勞來了
惡意含撚
拉得
有能力嘅人 呢D錢呢D文件算係咩

唔洗時間咩有個方便啲既方法,點解要用比多啲錢或者交多文件黎證明自己有能力?

根本上有無能力既人都會當BNO visa係寶,因為有能力又想去英國既人多一個容易啲既途徑

無能力就唔洗解釋,可能一世人得依個方法去英國
但所謂無能力既人都比起其他甘於現狀既人有能力,有勇氣

所以自我感覺良好係合理

有無能力既人都當BNO係寶

Bno係嚟填返脫歐後流失嘅勞動力 係賓賓渣
其實你都係唔抵得人移民生活開心啫

不過認同你移唔移民唔關能力事,只係選擇
係香港特別多呢d古怪思想 鐘意比來比去 總之去到外地生活到已經係一種成就,唔知有咩好比較
成唔成就依樣野好個人

不過去唔同地方生活,見識一定多啲就真
捐精算唔算
不如問下自己重有咩行業唔駛睇支那面色
香港差唔差都好
每日起身唔係支那flag 已經身心舒暢咗好多
真,外國叫雞勁貴
好難唔差過
英加移民人數多到想縮細政策
移民香港已經好易 但一樣無人嚟
中國人識揀都去新加坡啦
Source: trust me bro
老實真係
出街唔洗見到支那人 都已經屌打
走地人

尤其成日上論壇論政的巴打
篤正港共要害 即刻charge你煽動仇恨政府唔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞