今日又多咗人決心移民

537 回覆
2396 Like 48 Dislike
你會見到有個別會員對外面有不切實際幻想
呢樣問題唔止係香港出現,如果其他國家發生呢d 問題,本地人都會勁討厭,因為某d 地方既人所以全部本地人要遷就佢地,好有問題
走埋喎
其實唔識人都可以
俾錢搵agent 簽個名輕鬆啦
仲要每況越下咩都收緊管住晒
綁手綁腳做咩都否定你

自由港 屁
屌你老母連登外國討論區嚟,你唔撚心繫支那香港玩返日日小紅書微訊香討嚟外國討論區做乜鳩?

同你講返你答唔到嘅客觀事實,35萬張稅單,你條撚樣幾時跑返條數返嚟呀屌你老母?你個戶口又水咗幾多件藍尸返港擁抱蟈安法呀傻閪?
師兄你啲語言障礙好撚嚴重吓喎
使唔使介紹個言語治療師俾你
係呀,啲搵多幾年錢撚做韮菜關我撚事咩,佢哋做契弟死全家被人拉坐蟈安關我撚事
係㗎,心存僥倖就得,大大個匪共點管治老百姓割韮菜嘅歷史藍尸mode我睇唔到唔知唔見咪得囉,搵多幾年錢先啦
你講解吓你噏乜鳩嘢
唔火,反正比匪共割關我撚事,又係佢哋話走同留自決,尊重

只係佢哋背後嗰種對匪共無知配合貪心功利自私又心存僥倖嘅思維,仲要打到埋嚟都仲以為我冇嘢嘅唔撚關我事,嗰種佢哋自負自認世界叻仔而睇住佢死仲要益敵人嘅行為,大大聲搵多幾年錢,真係好撚藍尸特性兼好撚豬閪

大大方方認命承認將會變做支那賤種待割韮菜做真正賤種藍尸唔得嘅?坦蕩蕩話等重光鬥長命留啲堅持正義做有骨氣黃朋友仲有追求唔得嘅?又要覺得唔撚妥到一個極點但又以為用搵多幾年錢嚟呃人呃己兩邊騎牆扮實務扮理性其實就懦弱怕事自欺欺人走唔出不舒適舒適圈,完全唔仲乜鳩
2019走嗰批係人走我走潮流,2023走嗰批係深思熟慮
1984年12月19號就走啦
唔生仔?
其實冇動力搵加大移民資料即係反映都唔係真係咁想走
啲賤種藍尸就係話自己係移民生活好唔覺得係政治迫害係走難離港,仲要大大聲話天經地義為自己私利先走咋,完全對個Visa無感恩之情

睇見啲賤種藍尸take advantage of呢啲外政府宣稱係救生艇協助港人逃離匪共迫害嘅Visa,大聲宣稱係為生活好,真心戥黎智英47人案及大量冤獄、或者出嚟示威嘅示威者而不幸坐緊政治監等人唔撚抵,益撚咗呢度啲賤種自私藍尸乞兒
而家個政府用屎忽諗野
你同佢嘥鳩氣啦,講嚟講去都係錢同利益+舒適圈生活要好

好聲好氣叫佢搵多幾年錢咪cut線算鳩數囉,由撚得佢各安天命啦
已經走左2年
太多人唔捨得香港份人工
我唔係住香港睇到啲新聞都feel到嗰種壓抑
仲要每一日都有新嘅荒謬嘢
香港真係好難頂
你唔望下一個投訴
政府幾大反應先?
準備立族內歧視法喎
等比人慢慢投訴啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞