今日又多咗人決心移民

537 回覆
2396 Like 48 Dislike
人工跌左六成?
繼續吹
好似惡意反viu咁?
真,冇理由mirror 響到都走
取消器官捐贈
搞到要拉要鎖又係癲d

中国都唔敢咁做
又開始語無倫次
咁大個器官交易市場緊係緊張啲
咁佢地搵得依個數本身都應該有少少儲蓄既或者舊錢喺層樓度(之前無賣到而家暫時賣唔出),可能爭30-50萬,咁儲多1-2年(total用4年時間儲)其實都走到嘅
咁如果本身無咩錢儲落既,就好似你咁講係無能力走
咪係 遲啲真係番大灣區可能仲自由過留港
上面講完最重要嘅point你唔聽,一味重喺度計計計。都算,而家又唔係話你係搵多幾年錢撚,祝你計劃順利,走留都好運平安,你卻失控反過嚟話我發癲?

小小嘢好言相勸都要發難又唔影響到現實人生,匪共咁撚多暴政實體玩鳩你又無嘢仲可承受風險自己喎,都唔知你想點面對為自己嚟緊嗰個日以繼夜嘅政治風暴

唔好用對我惡言相向,祝你好運你睇路啦
其實依家已經係 真係移民大灣區
講真 似係你條傻9仲喺香港
佢靜係覆你唔覆我

佢話香港自身冇inflation 冇醫生短缺 冇治安問題 冇薪金問題

笑到我 都唔知佢出黎做野未

冇薪金問題
因為嗰面仲嚴重
有過去都會知
同你討論係哂時間 連登真係好多無聊人
十幾年前移民個代係做晒功課,好清楚自已會面對乜而去
你以為係"珍心活"個種柒頭
2021先開始 bno visa 邊有四年
只要夠屋住的話,某程度上香港係冇薪金問題。但可惜丫,有樓果班香港人唔比政府起樓係事實。
我明你

睇到呢d左搖右擺,香港一發生咩事就話自己想移民

跟住又話搵多幾年錢先唔移住,

轉頭又去開開心心食茶餐廳睇mirror交稅俾港共,

甚至開始供樓俾錢地產商洗,但又時時刻刻得把口話想移民既人

的確係好火既

利申已移民同埋開過post教連登仔移民

依家都開始放棄,因為想移民既人自己識移唔洗我教
唔想移民既,你教埋佢移,甚至英國政府送埋護照俾佢地
佢地都有一千幾百萬個理由唔移,或者拎完護照返香港繼續做港豬
跌六成有咩咁出奇?
人工越高、交稅比例愈重

只不過喺香港
薪俸稅有限錢
但係樓價租金貴
明明咁小既事 都可以發到咁大 仲要係特首出到聲

講真 服務業點都有閪人嫁啦 大撚把香港人閪返香港人啦 最多咪警告下 去到炒鳩埋人 上撚埋新聞 真心香港都唔知捱到幾耐
無反對派未要搵對像來攻擊 justify 自己個道德高地
咁你話香港自身冇呀嘛?

如果兩邊都有 點比較嚴重程度?

唔夠講就話哂時間

成日係移民po見到你啦扮咩
2020年7月 LOTR開始
第日仲有大把野你睇, 文革批鬥2.0. 移民到才是世一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞