九州討論區 9

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
夾咗2200 yen 一隻公仔
一直夾唔到叫個哥哥仔幫我擺過個位先夾到
唐戶同門司港感覺冇咩好行
門司行咗陣就走咗 去小倉
因為唔係六日 冇得搭小火車
同埋個火車博物館幾吸引,因為同屋企人去就冇入
Book hostel 有咩網站推介
大家覺得福岡lalaport好唔好行?
定係為高達去睇都值得
覺得個商場都啱hea一日既
尤其如果落雨既話
有野食有機打有街行
諗住有日係博多天神lalaport咁行街食野夾公仔
上網睇個個都話睇個高達好感動 想親身睇
唔係橫濱果個有feel d 咩
黎緊去6日,唔知仲有咩地方係夠時間去?

想Day1 去柳州、門司港、海中之道是旦1個,
不過時間唔多夾,上面晏就5點要關門。

Day1 : 12點到福岡機場,博多附近行
Day2: 搭由布院之森去由布院,大概11點半到,附近行下,1泊2食
Day3: 12點離開由布院,2點20分到博多,附近行
Day4: 豪斯登堡
Day5: 相島
Day6: LaLaPort,最遲3點半到要機場,6點鐘飛
如果有8日時間
第一日落機直落左熊本先,住2晚玩阿蘇火山去熊本城周圍行去,然後第3日返福岡,第4日去長崎即日來回玩軍艦島/原爆館only,第5-6日去由布院住一晚,再設3福岡,咁樣會唔會算唔駛搬咁多次行李既玩法?
你係自駕定搭火車先
Day1你換完pass應該都仲有時間行海之中道
Day3可以由布院去完柳川先返博多
火車呀
同埋而家想試下book唔book到搭SL人吉
咁你買pass咪好難用到?連續五日既話你至少有一兩程用唔到
盡用咋
其實你可以第三日熊本直接去由布院,第四日由布院返博多,第五日即日來回長崎
唔駛Day1衝落去,Day2先開Pass可以用到Day6
Day2去長崎
Day3-4去熊本
Day5熊本去由布院
Day6由布院出博多
睇地圖以為熊本去由布會有d波折時間長d,原來都係2個鐘
我係7月8號飛過去
熊本揀day1 衝落去想就返睇下9號book唔book到搭SL人吉,book唔到都想睇下真身
另外就係草千里搭直升機,上網睇直升機都係週末先開
而家諗下熊本直衝由布院
你幾點飛到先,出機場搭車去車站換Pass又用你唔少時間
唔換Pass直衝落去硬食1程新幹線都成3分1張Pass價錢
你係考慮清楚至好
1500飛到,所以先想直衝熊本,咁第二日就唔駛趕頭趕命去搭SL人吉(如果book到)
如埋應該會買pass,預左好夜先到熊本

啱啱事前受付左唔知book唔book到
柳川太宰府預可以玩幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞