九州討論區 9

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我8月去,仲諗住去到坐直接車出博多
唔係好多野睇,同埋千祈唔好對唐戶市場抱好大期望,啲野食唔係幾好食 啲海膽臭臭地,啲炸蝦粉多迥蝦,拖羅係壽司郎 level
詳細検索はこちら
thanks! 我再研究下
kep pass係唔係租車一買就已經開左即刻用?無得揀日子用
都幾得意,夏天睇幾有feel
聽日終於飛了

係咪用JR網呢個表黎分?觀光列車以外即場劃位算
別府夜晚都係留酒店玩啦
浸天台浴場
我bk個間普通野
因為條女話糸島似馬鞍山唔去 所以改動左小小

六日五夜頭四日住福岡 交通主要靠jr

day 1 下午三點半落機 check in airbnb 天神水獺 cafe 夜晚牛腸鍋
day 2 早上拎jr pass 太宰府 柳川 半日遊 (套票) 下午新幹線去熊本 (勝烈亭)
Day 3 長崎半日遊(主要想睇原爆)下午經武雄温泉上 36+3列車返博多
day 4 海之中道 回程 lalaport買下野
day 5 早上 坐由布院之森入由布院 一泊二日
day 6 早上9點坐由布號自由席翻天神 睇下仲有冇時間買下野 之後翻機場四點半飛

就咁睇有冇問題
馬鞍山 想知點解會咁諗

太宰府柳川熊本一日過 唔會太chur咩
去長崎班次大概一個鐘一班 可能要睇下班次夠唔夠時間match 36+3
前兩日到工博多 JR西換飛無乜人排隊
10分鐘就換到飛 拎埋位

九州JR果邊就好多人

食左肉いち
好正
聽聞太宰府維修緊 我哋都係唔諗住睇得耐
熊本係我自己想去 因為次次都要食一次勝烈亭 不過你提提又好似幾chur 可能都係唔去

36+3我淨係book左回程果轉 叫做打下卡體驗下

anyway thanks bro!
佢入邊係咪有個動物Cafe?
前幾日四點左右到博多換九州JR pass
排第一個
JR西可以用機換pass點同,但好似得1,2部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞