九州討論區 9

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
八點之後已經成個死城咁
點解你咁有心機
思案橋果頭夜晚都有餐廳開得夜既,不過好多都係得好少位
觀光通果面間donki ,夜晚直頭無人行
咁嚴重仲諗住思案橋都ok旺添
車站AMU有 lunch抵食
真,熊本美食又係好難揾到推介
無日本電話,留酒店電話得唔得嫁?
同別府比呢?
別府夜晚係咪應該都無野行?
寧願玩耐D深入D
都唔好急住CHUR景點
因為福岡成日都平機票同一定會再黎
所以每個點玩深入D,下次唔駛再去仲好
上次我直程一晚都冇留喺福岡
去哂啲冇乜遊客嘅地方
得自己一個係外地人嘅感覺好正
想問下以下HEA住玩行程有冇野可以執
酒店買好+應該買5日jr pass
DAY 1. 中午到福岡>3點到別府酒店>市內周圍行下
DAY 2. 別府地獄溫泉+食LUNCH >下午入住由布溫泉>行溫泉街
DAY 3. 返博多酒店>門司港>唐戶>返酒店
DAY 4. 原爆博物館>鳥栖outlet>返博多
DAY 5. 貓島>水果批發市場
DAY 6. 系島>返博多
DAY 7. 食lunch>行下>旁晚機
野食實有既,不過佢既旺唔係想像中咁旺
別府北浜附近有個大商場youme收9點
有2間超市收10點,1間donki收2點
唔知,我留咗香港電話
去廣島 長崎兩邊走就岩ge
原爆之旅
你頭4日chur過當兵喎
Day1中午落機,計埋車站換Pass時間,3點去別府有啲難度
Day2得半日就冇可能去得哂7個地獄,自己揀黎去
Day3你計下交通時間先,唐户市場好早收皮
Day4博多去長崎原爆館再去outlet,睇清楚交通,走左1班新幹線等成粒鐘
咁都有d野行下既
Day3 由布直接去門司港啦
Day2我見好多都話普通,去2個應該都夠
早啲起身可以去晒咁多個既,特別大部分都集中係附近,係血之池同龍捲地獄遠啲
長崎港有youme商場都係預開到9點
唔會唔值啦
認真睇都可以留好耐
我果陣三點入去差唔多最後一個走
如果你連埋隔離平和公園睇 應該咁就半日
早幾日到我覺得唔多人 我冇整code入境都好快
我地早幾日都入左境了,唔算好多人,排左大半個鐘左右就入到境,跟住排巴士都係第一架就上到車,的士都無乜人排

另外提一提大家,啱啱中左伏,去柳川想買套票,去到 西鐵station office 先知,而家無紙本票,一定要 down 左佢個 app 先買到飛,但係個 app 喺香港 appstore 係 dpwn 唔到的,建議大家早少少搞定,ptt 有教學

https://www.ptt.cc/bbs/Japan_Travel/M.1682399550.A.5E2.html
租車係機場國內線還車
想問下國內線拎行李上巴士麻唔麻煩,因為會有一個細路
會唔會有人係國內線坐的士去國際線
唔麻煩,佢係低地台掛接巴士好長好闊落,如果怕人多可以去車尾上車,啲人多數企車頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞