九州討論區 9

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
黎緊都諗住去,諗緊會唔會好大影響,見出面條商店街都幾多嘢睇
chur唔chur就視乎交通
有得直達就直達 有得坐車就坐車
唔好幻想自己隻腳可以行好遠
唔使睇啦,一見到nozumi去小倉已經搭得
暑假plan行程仲要諗埋有機會打風,出外島風險都幾大
如果以你以上既地方既話,10日非常足夠
6月尾,搭早機去福岡,下午12點落機,

落機去由布院,1泊2食,會唔會chur?
搭唔搭到由布院之森? 1435開出
請問系𡷊生豪係咪無開?

因為撞咗演唱會決定由熊本開始玩 JR pass可能喺1-5日用 但去到大分真係冇咩idea去邊 我中意睇景 如果大家有咩推介/行程上有咩唔合理請指教
熊本市邊度嚟水族館
御船山樂園喺佐賀,再去太宰府柳川唔順路喎
水前寺成趣園先啱
去咗太宰府先咪得 順序問題姐
雖然新幹線去熊本好快,但第一日你去到熊本可能都3點甚至4點,要去晒兩個地方近乎冇可能

第三日你由熊本去大分都唔洗點諗去邊,我上次都係熊本去大分再去由布院,中間係得3個鐘左右只夠行一陣JR大分城同食個晏

第五日個重點係JR去唔到柳川同太宰府,唔係順序問題;如果你Cut御船山咁就建議你第五日用Pass去北九州,第六日坐西鐵去柳川同太宰府;如果你Cut柳川太宰府咁第五日時間就好鬆動
唔用Pass都得既,要換Pass就9成9趕唔切
福岡燒肉黎講
多牛好定係肉いち好?
呢間好好食
Ching 幾時去 可以約埋一齊食
我都係solo
多謝Ching 建議
如果day 4 下晝去佐賀
Day 5 北九州
Day 6 去柳川太宰係咪合理啲
Same
但六月開始梅雨
7、8月好熱
年尾既話又想去第二度
8月如果去旅行我會揀東京去comiket
換完Pass都3點
博多站長期多人又多撚樣長霸counter阻住哂
博多換JR pass係咪排撚到仆街
個個都話博多換pass排好耐
諗緊會唔會直接先飛熊本/長崎行程仲流暢,雖然咁樣第一晚可能比較悶
12點落機,過完關攞埋行李預鬆都要1個鐘
仲要等巴士去博多站,姐係大約點半到
就算你唔用Pass上網買定,啲售票機長期都多人排,排唔切就GG
上個月去 一個鐘起跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞