大家去開邊間美容院做facial

804 回覆
12 Like 120 Dislike
EP要大概做咗幾多次先會見效?
去Ah Gi果間
有無名
求鋪頭各
有冇人做過嘅co2 laser??
見佢體驗價千零蚊一次 有少少想試下
試左第2間a字頭的果酸+針清+冰針保濕
成個treatment用左超過2個鐘
針清都應該用左一個鐘
但feel到幾細心

一開頭問清曬你皮膚有無咩敏感濕疹等等既問題
之後每個step都會話你知做緊咩、點解會咁做
因為平時都keep住有喺屋企做deep clean
所以最主要想清啲深層平時我搞唔到的粉刺同暗粒
結果都真係清到啲深層暗粒、粉刺

但塊面做完好紅 (我原本塊臉都比較易紅)
一睇就知做完針清
做埋佢凍冰冰既冰針都唔覺得好退紅
如果間唔使幾個月想大清啲深層黑頭白頭粉刺都推薦
不過做完會想返屋企
(如果再有下次我會搵2日唔出街日子做)

呢間有package
不過做完都唔會特別sell你
最多都係問有無興趣想了解package
暫時無就會收錢放你走
之後隔日WhatsApp會follow up有無咩問題
我諗要睇凹凸洞既清況 我自己唔深 做左7 8次都仲有 不過係淺左
KOL既一律唔建議
同埋唔難約

仲有 好頂唔緊嗰啲成日懶慈悲 話搞蝕錢優惠益街坊乜乜乜
10個hashtag講咩 #cls店主有生意都唔識做 #siu4
係咪A+?
唔好做針清!!!
美容院就aquapeel/hydrafacial
家用就果酸/水楊酸/酵素/A酸

針清係最差最差治標唔治本之餘有後遺症
唔係
IG search A.N.D. 有個介紹寫台灣xxxxxxx嗰間
如果普通粉刺黑頭真係可以用你講嗰啲
美容院Aqua peel, 果酸我都試過
家用杏仁酸, 泥mask平時都會用
淺層嗰啲係清到
但有時真係有幾粒深層真係要開個洞針清先出到
我都唔建議經常做針清
尤其係有暗瘡的人 真係睇醫生好過針清
EP係咩嚟?
有無港島東美容院推介
清潔為主 唔介意join package
咁都唔係去美容院,係搵專業人士
同埋食A酸係可以代謝底層粉刺
疤痕係好難消除㗎
食A酸唔係會有副作用架咩
我都係有深層粉刺 敷清潔mask都搞唔掂
So far 我做過咁多間都ok 同埋美用院會包埋保濕個啲
感覺上比錢做facial好過冇喇喇食藥

當然嚴重個啲就真係要揾專業人士
有冇人去過銅鑼灣Beautyfactory?
想問你邊間做EP?
北角有貓果間黃店 SKINBEAUTY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞