大家去開邊間美容院做facial

804 回覆
12 Like 120 Dislike
我自己試過幾間,每次都係單次

1. Vinxx Beauty
淨係做針清 清得幾仔細 唔會hard sell 會問你join 唔join package 唔join唔會黑面 佢都幾full 同返工時間夾唔到 同想試下其他 佢地有好多美容師 so far 我遇到既都幾好 同可以揀返同一個 環境都唔錯 近地鐵站

都有係佢度做過幾次co2 真係好痛 係有效果 但唔捨得

2. Axx Beauty
而間都係主打針清 同清得乾淨 每次都用at least 45mins清啲黑頭粉刺 可以加錢做埋果酸同保濕 唔會hard sell 針清好似主要係得兩個人負責 其他步驟有機會交比其他人處理 但都冇咩問題 同VB比 感覺上而間清嘅時間會耐啲 同booking冇咁full

3. Faxx Axxx
美容院停業個陣佢sell mask 不過之後係其他地方見到有平過佢既 就冇買了 佢裝修同服務應該係我去過咁多間最印象深刻 由入門口已經好好招呼 個環境真係令人好放鬆 但價錢偏貴 去完而間再去其他地方會feel 到有分別 唔會hard sell 可能我每次都double treatment 成3xxx 就係因為佢貴所以會想試下其他

4. Gxx Chxxx Bxxxxy
一開始比佢吸引係資訊性 出好多post去分析 但佢係冇單次 試做完就要package咁買 個陣都係咁岩做優惠先去試下 我相信效果咁多間應該係佢最好 不過淨係可以package令我有啲卻步 同埋可能啲staff 比較活潑 我覺得有啲嘈 佢地係出面會大聲講野 加埋舖頭比較細 而家佢地搬左唔知仲係咪咁 明明係去想relax

同佢地係會sell 你!!!個陣我淨係做EP佢話可以加DNA 我拒絕之後會係咁問點解 真係有啲唔耐煩 唔買package之後唔會送你出門口 明明第一次都幾熱情

5. M Lxx
比佢個放題吸引 3xxx兩個鐘 有張紙比你揀想做咩 貪佢可以做EP又可以做埋其他 咁當然啦 唔會你想做咩都可以全部做晒 要視乎返皮膚狀況 而間ep打兩round GCB 打3 round 啲人都細心既 唔會sell 見佢會定期有啲優惠

大家又有冇去開邊間可以分享下
你啲名xx晒 點search啊
想知第二間係邊區
有去過第4間做
個美容師冇sell我
不過我覺得而間店收費偏貴
Vinca Beauty
And Beauty
Face area
Get chill beauty
尖沙咀
stnt workshop,逐次收費又唔sell
但真係好難book
去過V字頭脫3mm左右既唇墨,幾好
想做HIFU + PICO
有冇唔hard sell 又有效果嘅店推介
暫時留意緊A-plus,beauskin,vinca,ko;npa, Thea._beauty, love share beauty
我見而家啲鋪頭多數係講做EP 去凹凸洞
可能睇人掛
岩岩醒起 佢使完會叫你填問卷
個美容師仲要企係你面前睇住黎填
我都唔好意思唔係比滿分
邊間做HIFU好?
有冇興趣去幫襯我果間
邊區?
觀塘
Search唔到
叫女朋友射兩次米青做mask
a.n.d beauty
我有啊 對我有效果 不過我啲凹凸洞唔係好深
同Co2 比 冇咁痛同唔會做完有一格格印係度
可以開名?
屌你啦懶神秘,有咩就呢到講
Gxx Chxxx Bxxxxy hard sell到仆街會係咁喺你耳邊講「真係好抵㗎 信我 買啦」

想靜靜地做facial都唔得 煩死
係 仲話自己唔hard sell
見你面有難色就叫你分期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞