大家去開邊間美容院做facial

804 回覆
12 Like 120 Dislike
女朋友去開一間叫AC beauty,都唔sell ,冇壓力,聽佢講啲機都多

佢帶我上過去幾次做臉清潔, 都幾舒服,乾淨,係啲位有啲窄
有冇人去開mediv 好唔好
手臂有毛囊角化症

平時有用開帶酸性沖涼液+lotion控制所以唔太嚴重

之前去某美容院話可以做果酸療程 但佢講唔出係邊隻酸 只係話供應商提供既 好多種酸撈埋咁樣

想問下有冇人做過?咩酸同大概幾錢有冇效?
去過一次
個美容師勁hea
態度又麻麻哋
呢啲自己買套Cps peel喺屋企做都得啦,唔好俾佢哋呃錢
surrface medical 冇咩人講不過去之前真係三思
開頭唔算sell 到仆街但都會sell 你買package. 買完做多兩次就係咁sell, 一路做facial 一路sell 做完等簽名又會係咁拎cal 機計數加幾錢又點點點咁
我嗰幾次又唔係好覺師傅hea ,我又冇聽女朋友講態度麻麻,反而佢同店主(我估)幾好傾,又唔似態度差喎

不過佢地一定冇大公司果d懶係熱心既態度,(唔會dick 我入房比杯茶我,同我傾package)
確實係無sell呢樣嘢
因為個美容師勁hea
直情唔想理我咁
做做吓facial又用唔知咩理由話唔同我針清
總之成個過程令人唔係好舒服
所以只係去過一次之後無再去
但唔排除只係呢個美容師問題
因為聽到隔離床個美容師係nice啲
如你所講
成個美容院勁細
同隔離床只係隔塊布
同塊布做間隔嗰啲真係頂唔順喎
佢都講唔出你仲夠唔夠膽做
萬一個客敏感點算
有冇人去過尖沙咀eye refine
同意層主
做嗰陣好似好hea 咁又係唔知咩理由skip 咗針清
雖然都預咗小店唔會話有咩service
但greeting 都冇又暗 個美容師好似都後生黑口黑面
我做完仲爆翻暗粒轉頭
都唔知係咪正常
環境麻麻 成個體驗感都好一般
我諗可能係同一個美容師
成個過程每個step都好似想拿拿淋搞掂
之後可以出去玩電話咁

黑口黑面之餘
話說佢啲treatment係包啲唔知咩機
有照燈或者其他
但只可以揀一樣
咁我本身唔太清楚
問多兩問
佢都好似有啲唔耐煩
咁最後我就話叫佢幫我揀啦
因為我估佢會知道邊種適合我膚質
最後佢就係幫我揀照燈
因為佢又唔使do
請着呢啲咁嘅員工,間舖頭都真係等執笠
姿穎
想做aqua peel有冇好推介 九龍區😶

係咪yaki wong嗰間
係呀 六月先搬完新鋪咋喎 咁快瀨嘢
幫襯開間小店,旺角同荔枝角都有
單次收費無sell,做開aqua peel

做緊都走入黎sell
做完又係咁sell,唔到我伸手拎袋預備企起身都唔停
淨係冇得靜靜地訓係到做facial已經唔就考慮join
求產品推介
個人認為直接打結焦個隻laser
樣衰幾日,從此白白滑滑仲好
我個d係由細跟到大個d雀斑
Pico 可以打到結焦
只係嗰間嘢唔開大能量
尖陳打曬斑評價如何?
Maggie Beauty一定唔好去,黑店到仆街。邊做邊sell ,sell你做兩個鐘佢就疲勞勞轟炸你兩個鐘又話你爛面又盛,做完完全唔覺得有任何效果。最近比佢轟炸完頂唔順諗住依家有冷靜期可以暫時應承咗先走咗人先cancel 。走咗先知原來未立法(好心未立就唔好之前成日賣廣告啦)

投訴完消委會冇用,依家簽錢我當豪比呢間乞衣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞