JPEX 騙局 - 騙徒不停哄你入金及質押JPC

552 回覆
339 Like 7 Dislike
老鼠倉實係咁玩
你識走嘅咪隱陣落袋,提埋你地了
你唔返去TG Gp圍爐?😗
D JPEX打手好鍾意搵Binance比較 就好似mirror同BTS比
經過,想問呢間野有冇鏈上儲備證明?
到時如果上到市我一定鞭鳩樓豬尸
佢係香港拎到牌及合法玩到JPC嘅歡迎強姦我後門
JPC官方持倉99%,貨源極歸邊,加上證監list左jpex做可疑交易所,咁都過到拎到牌仲玩到既話,一係香港政府都係水魚,一係jpex勢力入左政府要一齊割市民
阿叔開工了
如果佢拎唔到牌
將公司擺喺外國
照比香港人玩
其實吹佢唔脹?
一半半
一直以來香港都"未"監管,所以好多公司都咁樣玩,但自從上年港共出聲話準備要監管,啲交易所就開始有動作,例如binance就禁左香港用戶交易合約,近期好似連存款賺息都唔俾;FTX就直頭撤出香港唔俾新用戶申請
到而家港共表明要監管,交易所要攞牌先准服務香港人,咁就變左交易所唔攞牌又服務香港人的話,會犯法。咁犯法之後會點執法呀,會點處理啲無視法例既交易所呀,係咪ISP鎖個網呀,定係通輯交易所相關高層之類,呢啲就下個故事了
名創都只係賺你幾十蚊,Jpex 以球計喎
唔駛踩,全部入曬官材
我去證監請願要求容許JPC上架了
有好多交易所之前都想符合法例 唔俾香港人玩合約 甚至如果知道你係香港人 會比時間你退咗個Account 之後慢慢演變到根本唔會要求你做身份認證 變做我唔知你係唔係香港人 所以由你玩合約

所以有冇牌對於Jpex收唔收網 我覺得唔會有直接關係
止蝕東=廣告吊幾條咸魚個位
但未來CEX強制KYC應該係大勢所趨
未來……

同埋佢大可以JPC同質押個part放係去中心化
正常交易咪CEX 跟足規矩
唔熟呢啲嘢單純比標題吸引入嚟
有個舊同學間唔中都會share自己贏幾多
咩幣種都有d 見佢最近都係咁推依隻又去睇講座
某程度係代表條友做緊呃錢野
見佢近排買車 富貴過以前好多
個問題搞笑在,JPEX佢高調話去申請個牌
佢唔申請然後行你講果條路其實係冇問題(先唔理佢咁高調係香港賣廣告同咁集中搵香港人),但係佢偏偏又要好正氣咁去申請個牌,所以我都好好奇佢究竟有咩方法可以保住現有既野然後又拎到個牌
而家DEX係咪都買唔到JPC
一係想引人落搭
一係曬命
到時話申請唔到 但所有嘢都可以繼續運作 其實對佢同佢啲客係冇影響?? 因為由始至終 佢地唔係一間香港公司 佢啲下線叫人買USDT再質押落去一間喺外國公司既JPC
照道理 唔會出現JPC歸0 買賣JPC 照可以喺JPEX呢間外國公司做
呢個就去返港共會點執法既問題,同埋佢個名譽既問題
你都可以諗下點解BINANCE同FTX呢2個第一大同第二大(當日)既交易所會咁快手腳咁擋香港用戶,bybit同bitget呢啲1線尾2線頭既交易所爭住設香港分公司同整香港office來申個香港牌
其實好多野都可以暗啞抵咁做,但要睇返個影響同俾人既印象既。
我係一個正當生意人,但我叫你同我啲交易全部都暗啞抵做,唔好俾人知。咁當住係冇犯法先,但你又會唔會想同我交易呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞