JPEX 騙局 - 騙徒不停哄你入金及質押JPC

552 回覆
338 Like 7 Dislike
苦主群
有睇唔清楚解質時唔小心又比佢鎖多左一年,有人已經放左過百萬港紙走唔到每日驚緊,又有玩合約比JPEX食左手續費,事後話計錯錯既
https://t.me/jpexisshit2

總知重要係呢一刻,無論你之前放左幾多錢比JPEX鎖住天,由今日開始停止再用你手上既港幣去貪少少兌換率優惠去做JPC質押。亦唔好再入金落呢個雞棚平台度,你睇到既係一年18%息,7.69呢個好扺既兌換率;而騙徒睇到既係你存入既港幣全部佢地成日話睇幣既格局唔夠,係呀,你入在錢落去就真正格局唔夠了
Blockdaily HK and tg group 都係佢既,買通晒裏面所有人不停水你stake JPC。一講JPEX負面意見即ban (但又不停係度fud binance)
幫推
Bybit都俾blockdaily fud過
Bitget就香港版過渡安排電郵:

唔單止要設立香港版,現有香港客戶資產點樣過渡都要公布啦,唔係好多日咋啵
自己平台出隻冇認受性嘅幣
同幣少當年filecash coin一樣

ar 屌 篇野打漏左幣少 公子會呢類仆街添
係呢段期間, 平台9個月內要入紙申請, 仲要有外部評估報告交埋, 個條件同你開一間證券行係冇分別, 營運嘅staff一樣要考證券牌

太早申請係冇so , 因為呢一刻都係只准專業投資者玩, 而家都係觀望話會比散客玩係未成事的, 所以一定去到第8-9月個先申請
之前brk已經割咗一鑊

質素已經夠on9
而家平台仲嫌吸金吸得唔夠勁
亂改規則攤薄原有苦主嘅收息而不作補償

同刷單騙局一樣, 等你洗濕個頭就抽身唔到
都係個句啦,你有心做好一間公司點都唔會學人地個名
LM
標準答案, 唔拎黎炒嘅儲存落可靠嘅冷銀包

放交易所嘅只係你投機用嘅幣

最重要係 切勿信高息收息

問自己, 息從何來, 咪就係來自你的本金
伊藤博士

腥港人真喺好癲
同名創優品個三宅順也一樣係假
慘得過有人信
感謝巴打詳細研究
身邊有朋友都重課金呢隻閪幣 仲要係咁叫我買

6月1開始會有個新policy for crypto 買賣要拎版
咁但係有12個月時間比「合資格」平台去申請
但問題係jpex根本「唔合資格」 所以6月1號之後好大可能就係呢個scam露餡之時?
我有無get錯?
我估6月收網
推推 火燎森翻版
crypto版馬多夫
其實無論JPEX係咪攞牌,我覺得佢隻幣都係凶多吉少

攞牌:
JPC幣因為唔符合listing條件,要從香港平台下架

唔攞牌:
JPEX喺香港做任何生意/宣傳都會犯法

喺咁兩難嘅情況下,JPC根本風險極高、未來亦唔見得有前途
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞