JPEX 騙局 - 騙徒不停哄你入金及質押JPC

552 回覆
338 Like 7 Dislike
你攞到牌,即係JPC要下架

JPC苦主應該最唔想見到JPEX仲用到
禁書先係最多人睇,del左班人就會搵, 一撳jpex就搜到

革命的種子已播下

我目的係打擊止蝕東星期日個吸水大計
咁要幫手推啦
欣賞下JPEX 群入邊點維穩
佢哋話 bybit同bitget 呢兩間部署拎牌嘅都當香港用戶係Condom
-------------------------------------------
<<有關發牌>>
2023年6月1日之後發牌,如果你係6月1日後營運虛擬資產交易平台,就會違規🚨🚨,
「除非!!!!」
有關平台為原有虛擬資產交易平台並合資格參與過渡性安排

咁究竟點先合資格參與過渡性安排?
jpex合唔合資格?

----------
條件)
1) 6月1日前已在香港營運
2) 合資格的包括已有牌照果兩間公司,同埋黎緊ge申請人
3)要符合打擊洗錢條例
-----
而發牌sfc會考慮
1)有無成為香港法團
2)是否於香港具有實體辦公室
3)公司的香港員工對交易平台有無中央管理及控制權
4)公司關鍵人員是否駐於香港
5)平台是否已投入服務,並於香港有大量的客戶和交易活動

👉🏼👉🏼其實只係會考慮,而唔係必須 (睇到笑咗
---------
所以基本上,好似無講話要成立一間新ge公司黎參加呢個過渡性階段,亦未明白點解bybit 同bitget要咁做
---------
個人猜想😂😂😂
因為佢話,你過左6月1仲係香港營運就係違規,咁bybit開左個子公司叫zoomex。
姐係過左6月之後bybit無得係香港營運,只能用zoomex在香港營運,that's why 而加bybit的香港用戶都要轉去zoomex做KYC。

姐係話BYBIT係香港係用子公司zoomex黎申請牌照。而zoomex都叫係6月1日營運,所以都符合資格。
點解唔係bybit同bitget唔係用自己公司名申請?
所以會唔會係其實佢地都驚係香港拎唔到牌照,係香港聲譽受損,拎唔到牌公司係要係2024年5月31日前結束業務。所以用zoomex黎申請,申請唔到時,都影響唔到自己公司聲譽,執左zoomex都係影響好細,損失左香港的用戶都無所謂。而如果拎到牌照,就可以講我地子公司係香港係合法的虛擬資產交易平台,其實都係一樣,好似binance 同binance U.S咁。

所以點解BSY話bybit同bitget都當香港用戶係condom。
咁JPC、超高利率、質押呢啲又有冇維穩解釋埋

標題寫「jpex合唔合資格?」,但成篇野都唔答題既
屌完人地, 完全冇講自己間野想點

見識智障
JPC會下架????
https://lih.kg/3386676
幣有兩個途徑上:

1. 指數成分幣,搵到有權威指數納入就可以審批上架
2. case by case向證監申請(例如穩定幣都應該要咁做)

而且要有委員會去檢視上架嘅幣係咪仍然符合資格,有無違反其他要求
一定要有香港嘅presence先可以申請牌照,咁點會唔洗開一間新公司
如果直接講「納入指數」嘅條件,BNB應該唔洗下架,因為佢本來就好受歡迎

其他睇吓會唔會向證監申請囉
火幣我唔知,但你拉埋BNB落來講就得啖笑,佢一來係鏈幣來,成條BSC用佢,二來佢marketcap第4大
bybit HK係咪無得炒合約
一大班人唔聽勸,就睇下爆左佢地點應對
好似係
3個字 假合約
班死忠佢地答都答唔出點解隻鳩幣上唔到其他交易所
我係嚟推po的
認真,我用緊kikitrade, 佢泊左去香港拎牌之後都冇左定期usdt
我都有frd擺左十萬
話反正人生冇野可輸
拎得番就fatfat
輸左我諗佢當發場夢
唔明,姐係點呀師兄?
Kikitrade 係咪有個product係幫客炒幣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞