JPEX 騙局 - 騙徒不停哄你入金及質押JPC

552 回覆
338 Like 7 Dislike
一人一信去證監 有冇得諗
講多無謂,簡單咁睇下星期日JPEX 連同 騙徒東個吸金大法 (簡單版)

1. 首先,JPEX過左255萬u 比騙徒東個銀包,再拆比大概6個地址
,供佢吸金大會幾個counter使用

由JPEX中轉戶口轉比騙徒東個地址
https://tronscan.org/#/address/TMHVL8LJzPcUKHCtJ1WHrx9hDDjJ3L9Xrt

2. 當日水魚們聽完騙徒東鳩UP後,可以用7.69呢個兌換率付出港幣去買USDT,由於9成9水魚都係用JPEX接收USDT,咁即係......

3. 即係JPEX拎平台用戶資產既USDT轉交比騙徒東,係星期日當日賣比大概500個水魚,水魚們就將D錢存返入JPEX個銀包度,咁即係JPEX同騙徒東一蚊都冇出過,就成功圈左大量新資金FAT FAT

4. 當日新資金如果只計TRC-20鏈上地址,大概有2千萬港幣流入左JPEX個戶口度

我黎緊會講下JPEX堆收款同出金地址
我地一齊睇下JPEX常用既戶口

呢個係JPEX既收款地址:
TLGiN6DevzwNNSWhT3KUtRLnrZx71qoQ2o
https://tronscan.org/#/address/TLGiN6DevzwNNSWhT3KUtRLnrZx71qoQ2o
資產等值≈ $14,669,889.91

已經由最高位少左一半錢了

而呢個收款D錢,大部份都轉曬去JPEX一個中轉戶口度

地址係:
TLfMJNp4FSK2huoDrBHjyHcNfbV5zpkNhG
https://tronscan.org/#/address/TLfMJNp4FSK2huoDrBHjyHcNfbV5zpkNhG
資產等值≈ $1,355,459.11

又係越黎越少錢

而JPEX出金比你地就會係上面個中轉戶口補充彈藥落呢個出金地址度
出金地址: TPcXicLEuFtwVV6viLXET9khadXa87XXMV
https://tronscan.org/#/address/TPcXicLEuFtwVV6viLXET9khadXa87XXMV/transfers
資產等值≈ $437,281.93

剩低既錢就通過不同戶口地址咁轉轉轉,去到不同衛星OTC度,不同交易所例如bybit唔知做咩
例如係中轉戶轉左去12萬U去一個空白地址
果個空白地址再轉錢入左去bybit,究竟呢間交易所係咪拎客錢去炒幣?
以下例子係JPEX中轉戶口將錢轉出一個空白地址,該地址隨即射錢入bybit收款地址度TU4vEruvZwLLkSfV9bNw12EJTPvNr7Pvaa

總知你地入既金,佢地好努力同你化整為零咁轉走曬,係完全搵唔到一個地址係持續地存入客戶資金,你話一間交易所,聲稱全港最多人用,得返區區1千7百萬u流動資金而唔需要幕後金主調返錢入黎,你放心用嘛如果有3個萬用戶,每人都分到5百幾u for 拜山用既
打手阿叔不敢面對
鐘培生最大水魚
冇錯呀 東館執埋 睇你地去邊度搵佢。大不了佢咪賠違約錢,賠果幾百萬對佢黎講R痕啦。呃埋呃埋果幾百萬係碎銀黎渣。
我估佢個意思係證監冇寫得好實

有灰色地帶

暗示有上市公司

可能走到法律隙
呢個真!
令人智商下降的Q&A
好多關於JPEX既傳聞同誤解,同OTC的事情,多數都係來自一個弱智討論區,不過好多人睇睇吓都信,真係要講吓:

1)JPEX質押活動
迫人質押
你鍾意咪手持現貨,升咗咁多你都發啦,邊個逼到你質押,同收息一樣,嗰陣時有班冚家剷死都唔肯買幣收息,要放其他冷錢包,好啦,而家息口跌咗,個個鬼咬咁。叫你做操作嗰陣時又唔做,成日雞蛋裏挑骨頭,冇咗呢啲活動到時你咪又係屌鬼。

2)嚟緊政府發牌會影響到CYOTC?
唔會有任何影響,因為CYOTC係一間兌換店,無託管用戶資產。

3)JPEX係騙局?
呢個大話已經講左三年,點解仲會有人信JPEX係騙局?要執笠早就起FTX出事執咗,加上JPEX已經申請緊牌照。

4)JPEX話申請牌照,真係拎到?
一定拎到。JPEX喺香港地區市佔佔比最少7成,如果JPEX都拎唔到牌照,基本上其他交易所都唔洗拎到,完。

5)JPEX話拎牌,但係點解無開OFFICE ,無喺香港請人?
JPEX有開OFFICE,有請人,只係現階段冇張揚,所以肯定話比大家聽,一定拎到牌照。

6)JPEX 6月1號會唔會因為政府唔發牌就執笠?
呢件事根本係白痴先信。邊個認為6月1號執笠,歡迎同我對賭,你拎100萬,我賠1000萬,多多都受(見圖)。

7)JPC會因為JPEX拎牌而爆升?
一定會發生,JPC到時必定會爆升。

邊個
樓主絕對要啦
講到jpex執硬
1000萬實執到
藍屍肥婆陳怡一向係最廢最垃圾果件
其實回我都懶, 反正你都係呃藍屍水魚們錢, 呢點我冇咩所謂

不過呢連閱讀都有問題就真係令人覺得你水平低露曬底囉, 幾撚時話騙局幣JPC會6月即死, 你想玩泥漿摔角誤導角度嘅除上樓上幾隻狗之外應該都冇人會理

而家係質疑緊JPEX根本沒有足夠財力去back up客戶資產, 你隻JPC空氣幣聲稱市值廿億, 但睇JPEX堆地址根本冇將客戶資產儲起, 客戶好大部錢份比你班騙徒化整為零咁轉走或者拎去bybit, 抹茶, kraken炒幣定洗黑錢, 平台資產就越黎越少, 不停咁出優惠價引人入金質押有咩居心心照啦狗賊八婆
其實而家JPC 升得咁慢, 你班騙徒畫圖嘅點解唔立即操控價格升到佢去0.05姐
咁你班支持者咪賺大錢同埋打柒我囉
係咪驚太多人出金壓力test頂唔順呀
唔驚喎, 啱啱騙徒東先呃左2千幾萬港紙返黎
你個幣價連0.03都唔到, 我個人覺得好失望
各位比coiner太太個story, 肥婆陳怡個q&a 引左入黎睇禁文嘅JPEX 用戶你好, 我係絕對支持JPC幣價要升到$1 果個黎, 而家個JPC個價又悶又閪,今日出左話同「上市公司」合作拎幣咁「利好」消息, 個價都係咁閪,任何altcoins出現咁利好消息, 最少都應該升返20-50%至翻倍啦, 唔升咁多點對得住持有者呀, 都比多個財自機會各位出金ar 嘛,係咪驚大家出金獲利太急,唔夠錢出比客所以唔肯操盤升價配合「利好」呀
呢個post睇黎又係幾個月後上黎鞭屍先有意義
依家討論冇意義
成熟啲啦 小學雞咁
陰公 咁夜都要上黎開工呀首席打手
喂 我贊成升喎你又屌? 你聲稱大量持貨嫁喎
同你講野有少少尷尬
想問吓升到一蚊未
你班讀過吓書嘅
都要走去信個柒頭IVE仔
我真係對住個Mon都笑撚到喊
真係食吓花生先🤭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞