JPEX 騙局 - 騙徒不停哄你入金及質押JPC

552 回覆
338 Like 7 Dislike
scam is a scam
jpex is a scam
https://youtu.be/QKk6Pn8A8cc

1. 懷疑JPEX收入來源,係直接同客戶做合約對賭

2. 銷毀JPC嘅來源,係鑄造JPC嗰陣嘅reserve

3. JPC持有者係假wallet,而大額持有者掌控極多JPC,而持有者嘅wallet根本無任何其他動作
屌 真係
拎唔拎到都係衰
未見隻野本身有問題
扺死係馬多夫騙局係佢真係有拎錢去投資,
只不過係做假賬假報告騙客戶賺得比實際

而呢個jpc騙局係佢你比100蚊佢, 佢用假平台假交易引你鎖倉, 再每年比返18蚊息你, 騙取比率係近80%

都係果句,冇審計嘅垃圾平台係比狗用
jpex係從來冇講過係一兌一back up
只係話所謂75000保險, 但咩保險冇人知
相信根本就冇呢份保險存在過
雞棚JPEX 堆youtube 究竟係用咩理由去說服用家用佢地呢? 我地而家一齊笑下

1. 我地賣好多廣告,係的士啦,巴士站啦,港鐵站啦都有賣過大量廣告,所以個平台好可靠
信既腦殘程度: 吓,呢D有個雞棚收埋咁多錢,你先賣得半個月貨色就叫人信,你冇野呀

2. 我地搵左張智霖係香港代言,台灣有陳零九。
信既腦殘程度: 究竟搵2個唔係投資專家,唔係證券業人仕,唔係破壞性創新時代下既人物,咁就叫可靠,咁都拉埋黎講做咩野

3. 有人出到金,出到金就唔係假
信既腦殘程度: 冇甜頭就唔叫雞棚啦,用下腦袋思考下解呢個平台冇公開過鏈上數據,係
https://www.coingecko.com
https://coinmarketcap.com/
https://www.coinglass.com/zh-TW
呢類平台係完全搵唔到JPEX 交易所及JPC JPP呢D垃圾幣既存在
問下點解一隻係幣少,止蝕東,各大youtuber 講到大有前途既幣,點解得自家雞棚上架,再對比下PEPE, SUI 呢D火熱到爆炸既幣,係交易所搶住黎上架。唯一結論就係根本呢個JPEX平台所有數據都係假,經唔起公開比人查數

4. 係澳洲有個靚靚OFFICE, 阿東同個高層影過相,咁就一定唔係假野
信既腦殘程度: 連登仔一早踢爆左個OFFICE 係臨時搭出黎,條鬼佬係特約MC演員果類黎,柒到止蝕東自己都DEL左條片唔敢再提

5. 好多個youtuber都介紹,係假野就唔會咁多人講,所以用JPEX好安全
信既腦殘程度: 屌你老母,你班人圍爐自HIGH就算啦,咁都可以拎黎當理由
我地睇下騙徒衛星下線都多到數唔曬
Why Not - 公子會分析師
筆是股俠_Stockman
CryptoPARD 加密學院
Unicoin
Hong Coin 講幣
SlashFIRE.gamefi - 元宇宙居民
Mr.R Crypto
90後投資達人-朱公子 (呢件照下個樣同倫敦金果班係零分別的)
BDTV
Bsy (幣少,多年黎著名騙子,新世代礦業礦業filecash coin騙案主謀隻棋黎)
陳怡ChanYee
區塊練習生
BlockDailyHK 區塊日報
Priscilla 太太
可能未起身,次次都有條友入嚟講好說話
冷處理嘛,一陣上左熱門仲大鑊,而家停留係財經台,唔入黎既人就唔會睇到
都要睇佢點樣拎到個牌既
樓主都列曬可能性,基本上JPEX要「維持原狀」咁樣去申請香港個牌,係冇可能
佢確實係可以拆一個JPEX-HK然後跟足曬規舉咁申請牌照架,然後咪「名義」上有牌,但啲質押呀、十幾% deposit呀、甚至JPC有冇得留低都成問題
如果佢拎到牌,如果你又用緊JPEX既,你擔心你D JPC會點先啦
IF佢拎到牌
沒有了18%活期
沒有了合約
沒有了JPC幣 (因為不符上架條件,我都唔知點答你點清退,得佢一家交易所上,幾垃圾既幣都唔會係咁,如果你答我,我答你拔電制係最快手的清退的)
可以設限期只賣/提取不買,到時唔知邊個接貨咁解
唔夠膽入嚟畀人圍啦
comment又會引仇恨+推po
阿叔可唔可以入黎安撫下我既心,我睇完呢個post好撚慌
呢個問題呢..我可以問到你的
如果佢係學BITGET咁做,將香港用戶轉曬去BITGET - HK,由於香港個牌咩撚都唔做得,最多比你買出同買入JPC (現貨,不過理論上幾個月後都要BAM 埋),JPP屬空投理論上要停埋
同埋質押JPC一年呢PART 一定過渡唔到,我都唔知香港用戶要點搬呢PART走

如果唔想做香港人,除左用外國護照外,其實比錢係有解決方法的,可以買張電子公民證返黎,將你個身份由香港移民出去,咁你先可以用到完整一般交易所功能
支持 等苦主上東張西望
冇人買,得賣盤~個價寫1蚊都冇撚用
Jpc又然
以JPEX白事當紅事辨既特點,點都會講到係bullish,JPC要繼續升

不過夾硬搵方法處理既話,佢大可以即時解鎖,反正佢9成9唔係on chain用合約staking架啦,都係off chain係個後台入數字架即
個雞棚搭咗勁耐
留意JPEX個合約係冇「資金費率」呢個好重要既數據
想問下JPEX究竟點合衡返個POOL個深度~
當然啦,PAPER TRADE假數據假交易量既就梗係可以無視呢個數字

資金費率定義: 資金費率是指基於永續合約市場價格與現貨價格之間的價差,向多頭或空頭交易者支付的定期費用。當市場趨勢看漲時,資金費率為正,此時多頭將向空頭支付資金費率。相反,當市場看跌時,資金費率為負,此時是空頭交易者向多頭支付費用
我講個合約係指blockchain個合約
JPEX冇資金費率呢點都提過好多次,千古之謎來,或者係憑意志同信念去定價
人地鏈上合約就公開透明

JPEX質押合約就係靠信念同對呢家交易所既激情
否則一個讀過書帶個腦返工既正常人係唔會去掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞