JPEX 騙局 - 騙徒不停哄你入金及質押JPC

552 回覆
338 Like 7 Dislike
仲以為佢會玩到下次減半
唔該師兄
全部都最多輸本金,如果你係新手想揀平台用,就唔好用jpex ,太多好好多既平台比你選擇

如果你係早期買落Jpc賺緊幾倍既,咁一係走一係唔使理呢到繼續留
因為冇得short 得佢自己間交易所先有得買賣Jpc,同埋合約最多比你開25u,做多做空都冇用食,所以係冇人可以做空Jpc,明白?
多謝師兄,其實我冇乜jpc,我唔係咁鍾意等長時間獲得回報,所以我最主要都係期貨,個金錢滾大咗之後,都會開始擔心,所以想搵可靠啲嘅地方擺
東記啲位唔係下下都中止蝕咩
留翻啲錢自己買大細可能賺仲多
咁當然唔會跟到咁足,會自己睇同埋同身邊啲friend傾傾,最主要係開頭接觸呢樣嘢,但係又唔知搵邊啲人學習好所以就揀咗佢,最主要都係睇下佢直播講啲咩,當學嘢啫,跟單就冇試過嘅
坦白講,雖然我一直認定下年6月就係JPC喺香港斷水路嘅一日

但JPEX已經搭定路佢其他國家繼續cap水,除非大批人攞錢,否則無必要收網
保險狗無生意上嚟R撈
屈人都醒少少啦
牛市睇出金唔睇入金?
向來網上面都有好多免費嘅資源,財經台打篇長文嘅人更俯拾皆是

迴避主旨,每次遇上質疑就屈人係收錢、R撈,只顯得你地無經大腦講嘢
ok ar 你咪睇睇佢個入金地址
話我聽佢一個鐘平均有幾多單入金交易先
睇完再答我好唔好

一百萬用戶喎派都派個高質少少打手
佢地無乜讀過書
如果唔係都唔洗做打手
想攞牌 即係要同證監過個班底啦

好想知邊個做到RO

東叔咩post,之前個pr鬼佬又咩post
東哥 幣少一齊返過救生員,可能有份救過證監會啲人
到時就會話試過但可惜申請唔到牌,所以繼續無牌經營落去。我見而家個平台越黎越多人開始質疑佢地個金庫根本唔夠足夠現金去應付下年出金解押果班人

唯一佢地所以唔輸嘅就係令JPC 暴跌到唔值錢
合法咁狠狠套你地班人一筆
同時又塞住話個平台資不扺債果班人把口
JPEX唔洗攞RA個框架嘅牌,都要RO?
所以而家咪谷盡個宣傳,又開講座7.69優惠,又走去台灣同東南亞開talk 因為到6月1之後,佢唔可以再大模斯樣咁開talk叫人「入錢」落JPEX,除非佢拎到牌

香港用戶係jpex 最大條資金鏈,入金量總計有成4億美金(而家wallet得番2000萬u左右),另外佢是但扔兩個BTC address話有8000粒BTC ,但根本冇人prove到係佢地

同埋jpc 官方持倉量係over 95%,3%落左黑洞
流通量得10%係Jpex ,但lock左好多,所以流通量得番5%甚至更少,好易控盤

而家一邊係咁宣傳引人入金,一邊控住Jpc個價,完完全全係資金盤玩法,基本上有audit有Por規模大既交易所,冇可能官方可以持倉95%,亦冇可能資金儲備係用戶入金量既5%

基本上所做既一切都係要不停擴大個資金盤,同時完全掌控Jpc 個價,典型馬多夫手法
馬多夫都係自己改圖表話比客聽我賺到
佢衰係跌市令畫圖呢個大話被吉爆

而家JPEX大騙局係連個市都操控埋
整隻濕尻幣出黎不停鳩吹升升升
好呀 我就想睇下年你點升到0.2
表現抬300億港紙出黎派比財自友

升唔到0.2以上嘅班打手同kol死全家啦
傻既緊係升到啦,都話左95%貨係佢手,點會升唔到,老實講100蚊都升到呀佢要既話
剩係講JPC嗰段:

紙包唔住火,東記基本承認,如果獲發牌嘅交易所(暫稱JPEX HK)要喺香港合規地生存,JPC必須另覓去路,例如獲香港註冊以外嘅選項,因此JPEX HK必須下架JPC

而JPEX亦需要為香港KYC客人,採取一系列清退措施,包括凍結用戶並轉移資產到JPEX HK,咁不能被投資嘅JPC當然唔會轉移過去啦,屆時香港用戶係要好似除牌咁只賣不買?否則就轉移到自己嘅錢包?

與此同時,香港亦再唔能夠為國際版JPEX以及JPC作任何宣傳,對以香港為主要cap水基地嘅JPEX-JPC雞棚而言,無疑係壞消息;入錢多過出錢,JPEX莊遲早需要壓低價格以滿足出錢需求

順帶一提,如果東記同JPEX有重要嘅直接聯繫,教人繞過證監框架玩海外券商呢啲說話,最好就講少啲,尤其你係未正式攞到牌的
對東記嘅正面回應感到欣慰,返公司backup下先
留名比人質疑多幾日騙徒東又會Del左段片佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞