[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(353) 4070係伏卡 ?

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

想問下師兄們呢個Spec行唔行到㗎,想試吓自己砌一次當興趣
你連條RAM都砌唔入 點行
砌得入都想知點行
16*2=64?
筆直 用途
Ram都砌唔入
想請教下點解會砌唔入 好耐冇掂過電腦野 如果轉返做2*16GB DDR4 3600 係咪就Ok
5090 快4090 3% 慳10W電
再加價賣 1999 MSRP
深水埗價 19999
ddr5底板
ddr4 ram
唔該晒 原來我睇錯底板
原本諗住砌7700x加4070
但係7800x3d出左見差唔係好多
用4070有冇需要up上7800x3d
你配到7800x有咩用?
點解唔投資落顯示卡?
上外國網買key只係幾十蚊
係google搵 windows key已經大把
我會幫襯番我二買oem key 支持黃店同埋二老闆可以賺到盡
如果gpu闊度+35mm (12vhpwr開始屈嘅長度) > 機箱嘅cpu max height

嗰機箱係咪唔洗諗?
cablemod有出90度個12vhpwr頭,你睇埋個dimension啱唔啱用先
你咁支持,有冇俾多$800二老闆既砌機服務?
當然有 係呢到啲乞衣嫌我二貴想死出去腦場文化
我二$800黃店 抵俾啦
直接縮落13600k+4070ti好過
外國網買既Key隨時同淘寶2蚊既key係同一個source...
喂 屌你老母咪踢爆人
反正幫襯我二最穩陣
請問各位師兄我咁樣係咪壞底板
不斷重開機都係loop bios無限次
應該點解決
你搵下m.2 device嗰度有無嘢
點check
Sorry 我係電腦白痴
你㩒一下F2先
係咪用usb 裝個window iso file 隊入新機再買條key 就ok
呢度down個software將你隻usb手指變成win11安裝手指,跟住插入新機開機自動跳去手指入安裝界面揀無key一路裝就得,裝完入windows入翻條你買既key就得
https://www.microsoft.com/zh-tw/software-download/windows11
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞