[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(353) 4070係伏卡 ?

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
呢個budget一律amazon/淘寶/京東買4060laptop,香港個價太離地
師兄問多少少 因為會拎走第時外國用 如果以上幾個地方買 都有全球保用?
幾年都換底板啦。最多一塊用四年差唔多
多唔多人上amazon買卡,想買7900xtx
你要?
我張寶石可以放比你
好後悔
咁我暫時諗2TB m2 先,然後加隻風扇
3060ti 我見加四百蚊就有,性價比係唔係好啲
請教下, 黎緊想換4070TI, 主要都係打機為主, 唔玩光追, 做左少少功課
依家見佢出到DDR5, 火牛又ATX3.0
1. 火牛係唔係750W都夠4070TI用? 我依家用緊果隻Corsair TX650M 80+ Gold Power Supply, 好似唔夠W數, 姐係都要換火牛, 咁我比多少少錢換ATX3.0既牛比較好? 因為上網見到話插轉換頭, 之前都幾多人燒卡/短路
2. 依家一次過升級埋做DDR5, 算唔算好貴? 因為我重用緊I7-6700, 所以底板同CPU都一定會換, 咁我順便升級埋DDR5比較好? 方便第日Upgrade
3. 另外4070TI張卡好似比較長, 大概要咩Size既機箱先擺得落, 有無巴打可以分享下
明顯勁好多
而家有GDDR6X版

deskmeet限顯示卡長20cm
你要睇deskmeet支援邊一張
點解後悔
推唔爆4k mon 120
光追又廢
dlss又廢
睇片又冇4k
又冇咩ai
暫時揾落啲短版都23cm 長
唔買gigabyte有咩好怨?
giga 第一水冇出
搵我二訂
非技非聯不買
問過佢 知冇出白卡
你一係直接問油二有邊張裝到
一係去search deskmeet個support list啦
要睇具體每個牌子既policy,以我所知rog就有全球保,不過爆咗budget
感激 我再爬下文先
4k mon 120你全ultra?
睇片又冇4k, 唔明點冇4k
個價有打到4080?

得依隻打到80/90
是 ultra
講緊vsr
+少少夠買4090
笑死amd
係得我依啲黐線佬會第一日
ppt咩勁3倍
amd啲ppt唔信得
xtx 好多時啲fps係高80少少
但你睇下power就知 amd食得屎
光追 唔開dlss 係叫= 3090 同級
差距太大
仲未計 a卡drive 要做工程師
係得個插頭 唔會噴火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞