脫歐三年 英國經濟更惡化了

644 回覆
130 Like 104 Dislike
馬卓安一早講哂
可惜班英撚藍屍右柒廢老聽唔明
https://youtu.be/r_MibwzlZ84
所以好多人既人生既白過, 事後都無檢討. 當年leave campaign講既幾多真幾多假, 連review既勇氣都無.
英國過去幾十年都係由一極端走去另一極端

工黨就國有化,然後戴卓爾就私有化。啲人喺福利政策下懶開就好難投入返私人市場嘅競爭,幾十年都係咁
好撚弱智

搵敵國起重要基建
同埋好多政策都重重覆覆咁推倒重來
英國越來越頹係真
基本上已經淪為一個歐洲小國
簡單講根本冇本錢去脫歐
為左啖氣
支持脫歐嘅係老一輩嘅英國人,而後生一輩都係反 brexit...

不過話時話當年連登都係支持脫歐
多謝倫敦阿叉市長,真係落實 ulez 又落實 congestion charge,仲要越延越外去到倫敦外都要收錢 (M25 coverage)

然後成日搞埋啲 TFL 柒野聯同各工黨選區既 cut 車路改成無乜人用既巴士單車路咁柒
老實講
以前就靠殖民姐
周圍殖民非洲 美洲 亞洲 來攞資源 緊係富貴
依家冇哂殖民地 國地又衰退
仲一大班力架 蝻 係到攞福利 日日搞事 基本上零生產力
就算本土班鬼都唔好得去邊 後生的鬼基本上 日日食大麻 開P
睇來都好難救得返
歐洲係叫做 仲有D 老本食 同埋 科技 軍事 都仲有少少
連登一大班井底 連NHS都吹奏就知咩事
連登仔榮譽白人你想點
班連登proud boys同redneck iq差唔多架咋
思想lv同homer simpsons差唔多
郁啲就左膠食屎唔洗經思考
https://youtu.be/tcqNV_xbw0Y
紐倫坡

香港唔知去咗邊
個時奶到一個點

另外指出一下所謂華龍就即係偷晒美國 westinghouse 既 AP1000 再改出黎既野
Free Movement 係英國 / EU 唔會退讓. 所以呢一點其實係冇得解救.

我見唔到 EU 會讓步, 英國讓步都仲有啲可能.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞