脫歐三年 英國經濟更惡化了

644 回覆
130 Like 104 Dislike
2008/2009 金融海嘯跌26%
2016 脫歐跌16%
2022 濕生菜危機 跌17%
你未繼續唱好 唔面對現實囉
你自己入london是旦一間餐廳睇下
幾多staff係本地人
內燃機 一講依單我就想笑 當年工黨on9到為左錢 連最新尼尼同流星發動機都賣俾蘇聯 仲想去變番專利費 真係弱智到極點
持平d講 好多藍領都係白人做番 但唔少係波蘭人 由其pumper
我係香港,唔係反對你,係真係唔知。

又唔係油王世家,係唔明點解佢地有呢個諗法
脫歐可能長遠係好,但太長遠,可能犧牲咗成代人嘅一生
唉,所以就算保守黨唔可以扭轉局面,但期望另一個可以跳入場玩嘅黨可以大改革就會變好,都只係幻想。

就算而家有Lib dem,執政能力都係弱,起碼響地區議題要搶到光環先得,否則推咗上去都係會出事。
英國基礎工業唔差㗎
工黨賣引擎傷啲定戴卓爾賣撚哂實業比人傷啲
咁你睇伊莉莎白女王號
呢個嘢速度快,然後效率高
仲要上面有f35b

你歐洲睇下有邊隻航母夠佢好打
但係英國失業率低過晒上述國家
加拿大我肯定你仲難搵工 加拿大宜家睇落抵玩 只係佢快手有pr 如果你岩岩大學畢業 even好多拿經驗

唔係it 工程 係好撚難有正職做 我講既正職唔包括cs果種

Ca經濟仲細過uk 只係多資源近美國 穩定only
真係講發展仲衰過uk
吉卜賽人
其他行我唔識 工程一定唔會有公司幫你搞 間間求職都問你有無權做野 下面加多句 我地唔會幫手搞visa
移民銀,落地獄
佢堅尼系數0.3x
邊忽貧富懸殊
對呀

只有中國是最好

中國香港緊隨其後
淨係呢樣野英國已經好閪
但係睇下 同事、上家、下家
後生個輩一半都歐洲、亞洲人
脫完歐邊個做野
懶閪 唔做都有福利
或者醒目就做搵錢的水電技工/IT
同香港護老院長期唔夠人 但又比唔起錢加人工一樣
最新上任的蘇納克,執政剛過百日,支持率已經從前年的52%跌至目前的27%,不支持率則從20%升至46%。

其實邊個做都一樣
大環境問題
不過智障的英國人係唔會G
又或者佢地只係要個發洩對象
即係歐盟
得返一半本地人講真
sauce pan, pot之類有冇邊隻牌子推介
睇過一輪英國brand其實又係made in 支那但又唔係平買唔落手
講起lib dem 諗起個笑話

Some people had sex, drugs and rock n' roll... I had the Lib Dems
你講到咁好,點解香港嘅幸福指數排名咁後嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞