脫歐三年 英國經濟更惡化了

644 回覆
130 Like 104 Dislike
你講咩,佢地真係好撚鍾意香港架

無誇張講句 工作同生活上接近真係無遇過會幫你解決 問題而唔係耍走你嘅打工仔
返工hea 又唔炒得你 搵得多又要交多d稅 班本地人只會愈黎愈懶
人地講緊a你走去講b
我覺得要過返啲苦日子
宜家個英國政府係有心要咁做添
你屌柒班大種乞兒,班左膠又話你法西斯歧視
聽過一個youtube channel 話英國唔爆一次勁既,英國係唔會改變到。好認同
因為已發展左太耐,居安思逸太耐。未有錢已經講緊work life balance
有啲咁嘅事?有無news提供下?
某程度上係成個歐洲既通病
人類始終是要管的
呈祥道係咁冇咁嬲喎
起碼佢唔會收你千幾蚊一個月先
同埋法國keep住有前殖民地補血
英國嗰啲反而變晒美國睇場
council tax我真係當請人倒垃圾
我唔認同,起碼政府部門做嘢肯定算慢
我覺得係人類係需要進步囉
你就算歐洲既德國既發展都好過英國架
英國人好叻argument,講到好多問題變左冇問題。咪變左冇進步囉
望下澳洲,香港,印度。比你殖民過既國家。每個人都爬緊你頭。就係因為太多野固步自封
比你咁講一講我又好似舒服左d
係架 你諗下一千蚊果月 專人幫你倒垃圾
英國喎 香港請個工人都4五千啦
好睇本身識咩語言
本身乜都唔識嘅唔會介意去法國德國瑞典
但如果本身識英文一定狗衝英國先
我記得無耐有人貼失業率3點幾,應該唔算高。
btw,英國反正咁多難民又唔送走,咪畀佢哋返工減輕下負擔囉
而家嘅難民政策係未批唔做得嘢,等一年後可以做嘢但限工種,總之唔會畀你做餐飲工廠呢2類。
加澳兩個keep住收移民頂得住個出生率下跌嘅人口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞