脫歐三年 英國經濟更惡化了

644 回覆
130 Like 104 Dislike
人地至少有自由罷工
QE咁多年造成咁大貧窮懸殊同不公
歐洲人又好英國又好都越黎越傾左派
佢地咩都旨意晒個政府可以解決所有野
佢地情願上街打到頭破血流無命都唔會妥協係工時 退休金 退休年齡呢d議題上 要改變係成個國家都要推倒重來 唔止係政府咁簡單 人既思維都要 英國人接受唔到的
呢個Po好多五毛踩英國
返香港搵錢留黎英國退休用
香港做一年=英國做兩年
如果信以家英國交個d稅 第日政府真係出到相符既養老金比你令你唔洗做 我真係祝你好運 成個歐洲既福利政策只會越黎越小 你交稅係比晒上一代 無你份 邊個肯比咁多?
其實歐洲唔掂, 大陸都無好日子過。
大陸出口依賴出口歐美。
唔好天真到歐美衰落就會益左中國。
本身英國政策好撚有問題。唔講其他,淨係講NHS, 根就就要大改,但冇人想做,亦都有人會做
影響太大,就算今次加30%人工,幾年後又再一定出過黎。
上面巴打講得岩。英國一撚定要爆一次大大獲。收10年皮個隻,重新黎過先得。
加30%人工 通脹咪又扯過
你會發覺回音比想像中低
成個國家所有嘢都好講運
Avg應該至少兩至四個月走唔甩 幾睇你係咪乜都揾 同對方urgency

當local都呻 香港啲KOL/“乜乜物物ig”只會講點樣會易啲揾工 無一個會直接同人講”係 加拿大揾工好難”

去到英國都唔代表你可以好似喺連登咁9up
運 依個字太空泛 講白D 係好食人際 唔係香港果種識人 可以直入公司MT
CA係好多JUNIOR POST EVEN 係文職 都好強調你有無人介紹入來 你無LOCAL 經驗 甚至 你公司無人幫手隊入來 你搵工難度X10啦
班撚屌鄉下佬都自大到碌柒咁
又唔知自己冇料成日坐井觀天,根本咩工都唔願去做
做下欄嘢嗰班索性去吸毒酗酒好過啦,有得嘆又有政府養
肚餓行入burger king,指下個鼻話肚餓啲經理又俾包又汽水
去NHS話homeless 精神病就要乜有乜
成個國家都好撚病態,一個loser takes all 嘅國家你話有冇前途
睇中文新聞係咁架啦,不過無話英國係天堂,叫人走係因為香港極速惡化緊,去英國係因為多數人無咁多選擇
睇你個底似喺香港
其實井底唔洗屈人真係喺當地係五毛
英國好好,黃絲快d 走
Exact7ly
所以啲人Stream A讀返個diploma做下intern 識下人 儲下當地所謂既Canada experience 係好事黎
移民果班一家人攞住千幾二千萬港紙去,英國經濟關佢地咩事?
英國退休好係咪都市傳說
你做人唔係淨係得食 (btw係自己煮先平)
平均返其實overall物價差唔多
有錢咪好囉
香港係一個城市size嘅地方
倫敦都係
倫敦偏遠偏country嘅地方都一樣係平啲但僻
你望住bob叔既vlog 就覺得英國退休生活好正
前提係你有佢咁有錢
經濟上出唔到口 有咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞