脫歐三年 英國經濟更惡化了

644 回覆
130 Like 104 Dislike
https://www.instagram.com/reel/Cn2xn8AIeDY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

連倫敦人自己都屌緊
你班後來者吹到世外桃源咁
一個地方生活唔係剩係講經濟
但呢個topic剩係討論緊經濟
你係咁硬插其他話題落嚟托咩
佢有天然資源可以幫補下個政府多條水喉先 大家都受惠
驚閪作為Minority屌返佢racist
其實點解做唔到
大學ban左香港人唔比讀石油工程?
經濟上點退化
每個年代變革都係最少用一代人嚟換
港共無錢到要送機票比人黎旅遊
航母技術出唔到口
咁唔通最近英國協助韓國做航母係做義工嘅?
最先進嘅技術通常都唔出口啦
出得口都有段時間吧
五毛成日散播對英國不利消息。
我follow開Bob叔,移民英國不知幾正,住大屋,揸靚車,每一個月就周圍去。去歐洲其他地方又方便
最先進唔出口啫,但仲有好多嘢可以出口㗎嘛

同埋可以出口啲咩,係好視乎有幾fd
就好似英美咪肯協助澳州建造最先進嘅核潛艇
物價好多生活用品,電器,又係平過英國
英國好多嘢平過香港
當歐盟係便利店
樓 (outside London) 同養車囉
不過香港無車唔會無生活 外國會
不過你去英國住番一兩年感受下先
冇 做what
連登仔:英國有言論自由,香港冇
肉都叫平呀,仲要好多時超市有特價
識揀一日食100蚊港元都可以,食緊10蚊pizza 回覆緊
成班人正經討論,班反諷撚懶風趣唔該摺埋咪浪費空間
咁計法就複雜得多,要睇行業因人而異,
就算做得返本行都唔代表可以去香港咁高,例如教育。
如果你香港做樓面,去到英國做樓面自然覺得物價低而爽。
所以吳鴻達不嬲都叫人移民荷蘭
有大錢搵 有靚女屌 有得隊草 唔玩防疫 唔受deep state 影響 人間天堂
吳鴻達又中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞