脫歐三年 英國經濟更惡化了

644 回覆
130 Like 104 Dislike
成個歐洲唯一可以做到自己研發第四代飛機係得法國
仲未計宜家成個非洲仲用緊非洲法郎 法國係強撚到癲
連登仔心目中=法國=非洲黑人國家=日日罷工=無人做野
但法國輕工 軍工 農業 鐵路 化學 時裝 旅遊 醫藥 貴重品 真係同民生有關既全部都好過英國 仲有成個歐盟加持廉價製造業
英國就只集中曬係金融服務 其他全部收皮
班撚屌究竟係咪無限金錢
唔止 英國食品加工業係好強 但sorry 因為脫歐 出唔到口了
rolls royce bae養得幾多人呀
同埋仲好意思講隻漏水航母
金融脫完歐啲企業hq走撚哂仲好講
英國始終係內燃機始祖,工業黎講淨係噴射引擎技術都可以同德國法國講數傾合作。

消費品相關工業生產力同技術雖然比唔上德法,但仲有一堆基礎科學同埋物料學嘅根基響度,例如藥物原料,之前武肺疫苗英國好有say係因為揸住咗原材料生產。

現今IT技術方面,起碼仲有一間ARM攞得出手。
非洲黑人=四次世界盃決賽
早兩年我都係咁認為
宜家唔會閘啦 英國比香港人去咪當賣bc
窮啊大佬 有錢唔通唔要咩
香港多閪人 但點都好過東歐班乞衣
結果就係養懶晒班人 問題永遠係無解決過
呢個post真係學到好多野
可惜連登而家盲反9up 互屌cctoy 已成主流
資訊性討論已買少見少
呢個真
根本無人敢講個事實係 宜家英國日用品係靠曬中國頂住 仲要靠中國都貴撚到癲 如果無曬中國產品 英國死撚硬

連登仔成日講支爆支爆 爆撚左英國仲大獲
咁英國都有gcap啦
佢講得冇錯嘅
但對比香港嘅退化真係好少事
蘇格蘭除非獨立到唔係都比英撚用架啦
最撚on9係過去廿年冇撚發展過核能
果班中東非洲佬係痴撚線 我都唔明英國有咩好 已經隔住個海都要來 明明已經係法國 福利又好d 天氣又好d 都係要坐果隻船仔yo過來

我覺得係關以前宗主國事
Amazon 買淘寶野 鬼佬當寶
其實等緊WW3重新洗牌先可以打破困局
英文易揾食
真心英國爆先都有排未到香港
臭港係無自由 但好撚有錢
如果真係打3戰
起碼係同一個union
資源調配會高效d啦
自己玩分裂
點收俄佬同強國皮啊
法包收得多過你啦
要人收哂你唔收邊有咁著數
China won.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞