有無30 頭的單身男人完全無意慾拍拖

1001 回覆
3297 Like 101 Dislike
大陸妹又贏
我覺得最大問題係近30年嘅廣東歌太多痴情自虐男嘅歌
令好多港男將自己代入悲情主角
但巴打你無計
如果係諗住有小朋友 就都係要結婚
基本上呢個係唯一現代婚姻用處
冇諗過要小朋友架話 結婚就真係on9
你po段文條女都冇話自己冇車⋯
會唔會佢只係想搵個同佢一樣揸車嘅男人呢?

利申:識幾個女仔fd 鐘意揸車 佢哋車男朋友
利申2: 我覺得條女唔係但不能排除呢個可能
你咁樣assume佢咪同佢即刻話friendzone 你一樣
咁唔需要搞gag啊,如果真係有學識有文化水平嘅圈子,絕對可以認認真真討論,應該話尼種討論本身就係佢哋日常生活都會做嘅事。

同埋唔識笑係咪就可以定論人地冇學識呢每個人都有自己知識界限,我好質疑尼種方法係咪就係拎嚟篩選所謂知書達禮女人嘅好方法

最後就係上面位人兄睇黎缺乏嘅唔係學識,係幽默嘅表達方式
你喺邊度識呢啲ex先
身邊真係有女仔朋友會講時事 講藝術 鐘意大自然 講哲學 有思想
已經全部結哂婚
但相對上就唔會係整晒眼睫毛指甲,日日打扮靚靚咁
有呢啲歌唔係問題,冇人叫佢地自己代入去
同時都有好多女歌好慘架
只怪大多男人有beta 既dna
Yes!生活應該係咁
呢D先係積極人生
同樓主差唔多
3字頭之後, 升到公司中層, 算財自, 住緊屋企留低既屋, 自己供完大半層

大學畢業之後拍左3年幾,到27,8歲分左手,
分手前成日搵我同佢d姐妹男友比較人工, 去日本淨係買,唔睇歷史野

依家自己住間中flirt下女, 自己去旅行又唔洗交代,去到外地落club 識/食下女

巴打去過外國應該知
有得揀架話儘量唔好揀港女
香港成個環境由細到大係極度就女人
搞到d女人極度自我中心
唔會覺得自己有錯
只會覺得自己大哂
永遠係其他人錯
都唔係冇意慾拍拖
但揀女要好小心,要睇得好清楚先得
錢要睇緊,離地既女多到仆街
佢係咪一個好隊友,會唔會成日發癲,生活上夾唔夾到咁
上面見d留言話有好多好女仔
我係香港生活左34年,就真係未見過所謂好多好女仔
靚都無謂講,其實樣衰都好多性格都好撚西
又離地,成日要求個男仔上進點點點,自己就原地踏步,多的是
其實本身就係整個文明,社會,政治,教育,經濟,所有制度(包括愛情觀)都係有撚病,加上人性太多人唯物主義,自私,既得利益者(包括享受中西文化紅利的港女),現今的男女關係唔講player 同不忠case, 已經扭曲到面目全非,真正的愛情我諗已經冇人類記得係咩,好似地產炒樓咁,接火棒的業主只會stronghold有賺冇蝕,根本係可加不可減機制,佢港女開貪嗔痴開enjoy 開你叫佢回頭是岸立地成佛wo 咁咪同谷得超係食神入面的態度冇分別?根本一開始唔應該狗公蹤壞,炒樓本身係一件錯誤事,人因為利益而加深扭曲事物,所以呢個時代叫末法時代
無錯
千祈唔好以為肥婆或者樣衰就會性格好
lm
咁首歌好聽
聽多幾次了解歌詞
好自然就代入架啦
好似睇小說好自然代入主角咁

女歌方面都一樣
所以有好多女俾fuckboi玩完都一樣死心塌地
身邊識嘅要男朋友餐餐請嘅多數係靚女會打扮靚靚個啲
Hea打扮個啲 通常都aa

邊有咁多靚女又聰明又上進仲要肯aa
肯aa嘅男人又睇唔上眼
你同佢點識㗎
個人咁表面 其實做一陣朋友都睇得出
又會開始到拍拖既
一定要車果啲 個感覺仲自私過要樓
我都想有錢買樓
打份牛工好攰
依個年代拍拖已經唔係必須 得閒約炮做下愛 照顧下親人咪仲好
focus 番喺自己度就激進
係咪貼錢服侍你依啲臭閪就叫和平 on99
睇哂先留言…但如果爆post開定(2), 呢個post有料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞