有無30 頭的單身男人完全無意慾拍拖

1001 回覆
3297 Like 101 Dislike
咁好多case都係男人一開始用錢黎吸引條女, 之後耐左就唔想再付出
如果香港多d我地呢種諗法既男人
成個社會制度將會扭返正
單身先好
再諗都無意思
反正變左ex
努力經營自己
跑步,進修,炒股,做自己想做的野
繼續對美好事物保持樂觀
可能有日就遇到個好的
真 我係鐘意揸車 但都唔係要做你司機
男人喺關係一定要守好上把位
有幾好禮貌

人揀我,我揀人

人地都無話揀左佢,佢自己default人地揀左佢,而佢認為自己係處於上方位居高臨下咁講唔好意思對人地講人地已經被自己已經淘汰

正常有禮貌唔係應該講句,我自己欣賞男仔有車多D

不過交友apps男仔其實已經好似默認左男仔地位低,女仔亦默認左自己地位高(even現實世界無人睇得上眼既女)

點解會係咁?因為想溝女既仔數量實在太龐大,無眼睇
成日都攞呢句嚟講,但點解咁撚多女都咁低質呢?呢個先係問題所在。講真天生性格嚟講女人就係閪啲,如果唔係啲女就唔會成日話自己咩男仔頭性格(suppose 係讚緊自己),或者屌啲on9 男人成個女人咁。
物以類聚人以群分

睇黎你成班同類都係中文拎U
搵得萬幾兩萬但要求你餐餐食好西,佢只係希望透過男人去彌補自己收入差距去過優質生活;

搵四五萬但有同樣要求就合理好多,因為呢啲嘢佢自己都有能力負擔到
已經太老
而家啲00後連Mario,都唔識
屌就係你呢啲人,男人踩女人就係蠢撚,女人屌鳩啲男人就話講得好,男人正仆街。屌你去美國住順便變性啦

馬路上面大部分都on9仔黎
坐巴士搭鐵果啲就醒
香港好多男人真係成個女人咁妹下妹下
咁又點? 捉字眼有意思咩
利申 中文唔係U 但都攞到5 入到u
你靠錢吸引條女番來
預左佢係貪錢啦
良家婦女邊度係靠呢d手段來吸引
啱呀
無啦啦expectations同five-year plan做咩無責任fulfil
一個月慳返皮幾嘢,不知幾爽,
我月入過5萬自己住,唔會再同d收入低過40k嘅女人拍拖

我講呢啲係回應緊樓主呢個comment

有啲搵四五萬嘅女人都會要求男人俾錢,個女人自己有能力還能力,咁男人喺呢個情況都要俾錢咁點慳?
有車冇車係兩種生活模式
冇揸開車嘅覺得香港揸車好煩
有揸開車嘅覺得冇左架車仲煩
但樓主見人問有冇車就將個女仔擺去下把位覺得人地求佢要有車咁
放假鍾意去郊外嘅話有車係方便好多;
大放假都係鍾意鬧市生活嘅話,揸車真係把撚
其實你問我
我想的係
兩個人都強
有能力咪買市區豪宅
爆多幾年
一係諗退休
一係就移民play

而唔係該奮鬥的日子去「享樂」
呢種享受 我零enjoy
放假郊外多人到仆街wo Ching除非係閒日
郊野公園d車位全部full 撚曬
無意慾係因為有自知之明
知道自己無才無貌
仲要內向,又窮

無謂去害人啦

有錢,有心機
真心寧靜去多幾次旅行好過

見到啲人ig,去過好多國家旅行就好羨慕
我成30幾歲人,先去得8個國家
me
屌你老母唔好咁9唔搭8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞