有無30 頭的單身男人完全無意慾拍拖

1001 回覆
3297 Like 101 Dislike
你呢段有d 9 upper feel
所以講緊30+ 既人口50k人工其實都唔係唔普遍
要單身既大可以好好享受人生
睇咩行業
做得政府既都唔會諗移民啦應該
明的人就會明
受到利益侵犯的女性唔洗人生攻擊
只係講事實

男人優惠就係可以farm
Farm 完就變番佢係你地最當打的16~24
姐係無敵星星

所以27,28 身邊條仔幾好/肯上進就咪成日埋怨
感情係雙方 唔係依附
如果你要依附 覺得自己廢就唔該做番賢內助
唔好又要無輸出又要屌隊友又唔做家務
無人頂得順 今日唔爆第日爆

唔開2 啦 , 明的人會明
唔明的人永遠唔明
裝睡的人永遠叫不醒
優勢*
係唔普遍, survivor bias係咪咁用?

就算我身邊d人都係呢個range, 但我會知道其實好多人30頭左右都係under 40k, 睇salary report都知啦
我又覺得呢個只係其中一個角度黎

男人做緊無敵星星時,都有好多女人好獨立好叻而搞到好少option.. (即係男既大多數唔得)

如果成日話好多女人做到高層都仲單身,一定係份人好惡頂呀性格有問題呀blah blah blah... 咁男人做到無敵星星但又單身時,係咪又可以用返呢個講法?

或者個point 係男女都通用,就係宜家既人應該好好享受自己既人生,同埋要審視伴侶既意義,合適既先去有另一半,冇既就好好精進自己繼續提升生活層次
如果你係做it工程醫護,身邊大部分人都月入四萬以上
所以好睇你當初讀書揀咗乜嘢科,beta male就係明知冇父幹都仲走去讀乞食科,讀完又唔撚去二轉進修專科洗底,搞到自己三十幾歲收入唔高日日叫春
睇個人能力啦, 正常能力男人擔得起頭家, 照顧父母老婆仔女都無難度, multitask嘅包埋二奶養吓女女都仲handle到
所以我早兩個comment 咪就睇report 就話中位數仲係20k

個implication 會唔會係總會有一批女人會係唔高value 而想人地俾物質同養佢地,咁樣增值自己應該快過努力工作加人工 (如果呢個方法男人都可以用既應該都有人用)
Exactly
呢度好多人都帶出更深層對感情的思考

感情本質係搵 適合的人
唔係搵物質 有車有樓 炫富
再甚者係雙人的品格/ 人生/ 品味的昇華

例如 有d人屋企係全英溝通 你識到呢d人
你咪學到英文
有d 人家庭係個好簡單 但融洽
一d 殘破的心的人咪會得以完整

呢種我認為先係感情的本質
而唔係港女ig式生活 人要我要的
On99 式得個殼的生活

世界好大
唔好只睇到堆姊妹兄弟
好多野 男女the same
咁唔應該用中位數黎講,20k樓下好多係無學歷個班

人工樽頸位第一個係30k
第二個個50k
一齊做sigma
Keanu Reeves就係人辦,同時做得sigma既好多都真係有啲陰影或者歷史

當然啦,有邊個唔想好似Ryan Reynolds咁搵到個咁夾既老婆... 做唔到咁就唯有改變玩法啦
咁有degree 既又要唔要再分架?
對行情唔熟,身邊啲frd 都係離曬地或者半離地
有無人覺得係樓主廢食唔住條女?
有女都可以唔洗陪佢行商場, 迪士尼 , 慶祝
有女都可以做自己鐘意既野
loser仲講到自己依家好撚型好自在開post教人
情願比貴D call uber
樓主曾幾何時有冇願意為咗依個前女友而犧牲一切都值得嘅感覺? 純粹好奇
都有嘅,IT/ 工程個班一出黎3-4 年都一定過30 k, 其他讀social science文科做其他Industry咪可能要5-8年

離地唔緊要, 但我覺得連登仔好on9 地日日講到個個都xx k啦, 你唔得係你廢,好影響d後生仔心理
搵班兄弟幫手,得閒切磋劍術
但係考到入去,坐坐下就有EO I 都好爽
一堆巴打都由十幾歲開始上高登,都十幾年
廿尾至三中差唔多啦
係 愈同佢溝通愈決激氣
clubbing個到又比你講中 佢又真係R酒飲 R埋比FD仲覺得好威 但我覺得好肉酸
真明覺得有手有腳 hea工都唔做份 一味靠痴男人養 日日去玩享受人生 但青春飯食得幾耐姐 而加都未上到岸
佢現任一識就搬入人地屋企好鬼cheap ex又係咁 而加都廿尾 聽FD講佢現任講到明有BB先結 聽落唔想同佢結 女朋友咁養佢就無問題 似包養條女多
同埋靠男人都算 唔洗叫姐妹跟佢個套 覺得我地打工係傻仔 佢馮咩睇人唔起 佢打工都無我地多錢啦
又成日周圍R jetso搵人過橋 eg我FD做攝影 佢會搵我FD話有無睇免費影 之後彈幾個客比你 cheap到
30歲50k + above 一個人好好洗如果住屋企唔租屋,又儲得多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞