有無30 頭的單身男人完全無意慾拍拖

1001 回覆
3297 Like 101 Dislike
睇咗好多留言
發覺現代人感情上最核心嘅問題係:
未真正了解就一齊,點知中伏!
雙方期望唔同、性格差天共地......最後勉強無幸福
同埋無耐性好好相處
因為現代人最缺少就係時間
好多人遇到一個爛蘋果 就覺得全世界嘅生果都係爛
其實真係人夾人 同埋夠唔夠眼光
唔係外在條件、講幾錢人工
而係兩個人係咪真心溝通到~ 舒服開心最重要
大佬你咁有善心
我L字頭袋都ok 嫁喇
大十年8年即係都30尾至40 居然未結婚
同齡好男人都比人mark晒 公司大部份>30歲 男女7成都結晒婚
其實唔比公無野 但講野唔好咁刻薄同識安慰人體諒 女人要既野好簡單 尤其搵到錢既 安慰寂寞心寧
Dins
最近做下義工
發現有啲人真係可以好有愛心好善良

點解以前要嘥時間係啲唔值得嘅人身上
撚下貓好過
就快1001
唔會開2

因不滿而發post
紛爭中發烤
和諧中結束(大家傾生活)
好似一道完整而美好的晚宴

祝大家生活工作順利
依賴的唔好比人飛
我個陣安慰自己我出錢佢出力
岩岩分手唔會有下次
太多人外協到50 歲

我同男朋友神交左3 個月先見到見個陣佢高矮肥瘦都唔緊要
一月

大社交/做gym 年代下,男人有車有樓米8係咪前設
https://lih.kg/3262589

二月

各清係應對呢個大女權,有咩妙計
https://lih.kg/3295074

三月
呢個post

四月會唔會開
大生
最少三個月沉一沉澱
都有得著
我遲grad , 冇計要急起直追
好早結婚?
有d行業係起薪高, 快追平eg工程, 起薪over 20k好快到40k左右, 再上就難

有d行業起薪低, 但個頂高 eg marketing, 起薪15k但做熟一個industry , lux brand 可以上到50-80k

最緊要中意份工有心develop
無做fd了 成年無聯絡 個時都係識左1,2年
有啲男人真係玩到三十一二都未定性,不過通常過35歲先結婚嘅男人,條件又唔差嘅,好可能係離過婚了
反對垃圾女權 你我有責
男人都唔團結
我地幾個都疏遠曬佢 係有一個fd係佢小學同學 有時講下8掛野會知 但個果fd又無咩野 幾好相處普通女仔gaggag地
父權定女權
都係 不過離完又結可能都荀盤 至少經濟能力唔會差既
我fd ex都係離過婚 不過佢唔想再結分左手 比前妻分左一半身家
都覺得第二次結會定性d

第一次bad ending都仲想結婚應該會諗得清楚d
唔好諗到咁複雜
下下女權咁大個TOPIC攬上身又何必
簡單D諗,你揀人,人揀你
你覺得唔啱,NEXT就可以
同買樓一樣,永遠有一大班人話買唔到樓,但係又實有人買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞