移民後,返黎香港第一個感覺

692 回覆
2943 Like 189 Dislike
真係,在外國,會好enjoy 每個moment , 日出日落,山景,海邊,人和事都可以好靚
其實冇變過
問題係外國市民開始多通關既聲音/意見反映果時,
政府係會聽而且會逐步放寬.

望下香港幾時先放寬口罩令同通關?
唔係大陸解封你覺得香會解封?
明唔明個分別

政府/議員洗唔洗對市民負責任既分別
連咁樣都覺得同硬食無關既話, 你鐘意啦
人?
佢地唔理政治,大多數都係各家自掃門前雪的人,唔燒到埋身都唔知痛
香港9am喇,sit tight, buckle up, 說好香港PR好快incoming
中肯
五毛準備開工
咁呢個係民主制度同唔民主制度嘅分別姐,但係兩樣都係會逼鳩你硬食制策,只不過個分別係民主政府你可以揀下屆唔投佢咁解

再講,你唔係覺得外國早通關係因為民意掛,講到尾咪又係錢
香港想投票係因為議會係奶共黨話哂事,想要改變。

外國乜黨打乜黨都唔知,而且冇話邊一個黨一定獨大,所以冇投票慾望。

簡單啲嚟講就係你越唔畀我就越要有,但有得攞我就覺得唔攞都ok
唔計政治既治安
外國平日係downtown ,夜晚任何地方出街都要好小心好alerted
見到你答民主同唔民主制度同硬食政策無關係已經唔想再應

okok 你是對的
移咗做咩要返嚟? 730萬留低嘅真香港人唔歡迎你
留低先有資格去評論香港
上左岸仲唔嗱嗱聲返嚟搵港銀咩
唔追咪0% tips囉(北美既話)
我覺得最正係粉麵同粥檔
次次去香港都係食呢兩樣為主
再加一餐片皮鴨
9點鐘,五毛全面進場
我想食炸兩 (利申:唔會為此而回港)
外國冇咁多恐懼撚
笑死.
咁你留係香港就唔好評論英美加日韓等地
移左民先有資格去評論移民後住既地方
冇point咪冇point囉,係要死雞撐飯蓋
你駁到你所謂嘅外國政府唔會逼人硬食政策先講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞