移民後,返黎香港第一個感覺

692 回覆
2943 Like 189 Dislike
D港燦大爺去到日本扮大袋用港式英文串77
我就真係笑撚左

#98我咪就係話外國一早解封左,
香港幾時先解封幾時先唔洗帶口罩?

你想講既係一開頭外國都有口罩令呢類防疫措施,
但你有無諗過開頭武肺死亡率幾高?
好多國家既防疫政策本身都係唔會經議會投票決定實唔實行,
本身呢類政策咪就係緊急立法...
因為好多時等唔切咁長既時間既實行,
等一日就幾何級咁嚴重落去.
望埋2003年亞洲地區沙士咪都係一個例子

退一萬步, 我用番非防疫政策黎講,
以下呢堆例子有幾多係真係有諮詢公眾意見?
明日大嶼/三跑/高鐵/港珠澳大橋/觀塘音樂噴泉/橫洲天橋
大家心知肚明啦

仲係度死雞撐飯蓋話外國都係咁
講左幾次, 你淨答我一句就得
香港政府/議員施政/投票洗唔洗對市民/選民負責?
同樣地西方政府做同樣既野又洗唔洗向市民交代?

波台手足真係名不虛傳, 個個匡智出黎
D港豬要過既係只有自己judge人,
無人judge自己既日子
我答你外國都係咁係基於你個口罩令例子,講咁多就係唔肯承認自己一開始已經舉錯例柒左
黎黎去去你論點咪就係話外國都有防疫政策,
所以外國既市民都係要硬食.

但我一直講緊既論點係香港既防疫政策同政治係掛勾
#98咪已經叫你望下外國幾時解封
香港又幾時先肯解封囉
唔係大陸有白紙運動,
香港都只會係繼續on99帶住口罩咋

覆埋呢次唔會再覆, 我咩point都講晒,
你仲係死雞撐飯蓋既你喜歡
都係果句, 你是對的
Macan巴咁正經

而家得返個身驅係度
都有唔同, 香港政策你係要硬食
口罩令安心出行隔離營etc...

笑撚左,原來你呢句真正嘅意思係講緊防疫政治同政治掛釣

個龍門搬到唔知去左邊
你可以買隻地通夜晚行下街
又或者放售,響街同人交收
體驗下而家香港有幾安全
信你者失救
真,個人興趣又唔係影響到人
人人生活唔同
鐘意室內咪室內,室外咪室外囉
唔知幾時開始,總有批人覺行商場就膚淺,
行街食飯睇戲就講到唔識生活
又有批人覺戶外就唔係活動⋯
人哋明明有娛樂就話人無娛樂
好煩總之人哋嘅喜好都唔好咁
樓主正藍絲仆街
音響都要睇下係啲乜,細Accessories係平靚正。買線買頭買拖板嗰啲真係平行貨折後20-30%。
你仲未答你喺邊個外國
長官,咁喉急想海外執法?
扮撚哂嘢條友喺香港講到好似移左民咁吹得就吹
正宗廢柴
依啲濕鳩po
起底真係基本
你去外國住過一排就知,香港人閪但唔會嘥你時間,一係叫你返屋企喫蕉,一係幫你搞掂佢

喺外國你俾錢好似為佢加咗工作量咁,你想搵人幫你你都喺返屋企食蕉,再唔係就俾人哋浪費更加多嘅時間,打個電話去銀行都要等半個鐘坐底
咁撚樣都叫自爆?
咁你開乜撚post呀屌你老母
啲留言吊左好多popo上黎
長官番工時間真係好鍾意上連登
所以話
走咗之後自動鐘個頭返來做乜 搏拉咩
你睇吓上面班長官 班五毛 班波台狗
D挑釁方式同回應方式 全部有共通點
最好個po嘈到討論唔到,咁咪達到佢目的囉,個個po都罵戰就最好
有啲想起人底,挑釁到想人自爆,手法層出不窮。
拉政治犯升職快過拉普通犯,唔通一世做被人點嗰個咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞