移民後,返黎香港第一個感覺

692 回覆
2943 Like 189 Dislike
01記者你好,01記者請你去死一死
香港你可以大大聲屌番個職員 外國個個都懶開根本唔care
點解一定要鬥咁撚on9

咁唔成熟唔怪得抗壓力咁撚曳
咁你地啲反應係未就係夾住條尾坐救生艇走?
正正經經叫雞未好

好過鳩叫啲咩香港人加油啦
外國最難頂係就文化既觸覺要好勁
有d仆街好撚自我中心帶撚住自己國家文化去外國又唔肯入鄉隨俗
以前自己係香港/自己國家點做人, 去到外國一樣用返自己地方個套
仲移乜撚
咁崇自己國家精神仲走乜撚
利申: 感受緊
香港先唔係……
零售越開越長跑數..
有生意唔做咩
https://lih.kg/jEJAcT
好安全
都戇撚尻
一定唔會打999
我都係
從來唔會講恭喜發財
So true 班狗根本就係奶
出力奶 愈多走左的返黎
愈有機會有個係blacklist
基本上有料鋤到
就捉去上court 國安檢控入硬
咁佢appraisal又多樣 快升職

如果唔係做乜係咁水人返香港
黎黎去去d point都係

"無做乜 唔會有事 又唔係政要關鍵人物‘’
問題係 連網上出post都句得煽動
你走左捉你唔到 入境果陣一通報
佢之前晒左咁多力查 會唔會唔捉你
關鍵的都係倉 唔捉魚毛仔 點交差

"不孝"
其實係用父母做人質
佢地出境拉你唔到 你入境就
btw, 大把移民撚出左去就自由講
喪插喪Comment Share 去示威咁
係當地 之前大把大陸人影大頭
出入境果陣依家做緊人面識別

你估班狗會唔會諗唔到
捉返做呢d野的移民撚 入境香港就搵野告
跟手叫你篤下人出黎減刑 做寒蟬效應
等你班友 係出面都唔敢出聲 唔敢遊行示威?
點解?你返唔到香港?
某啲囉
但唔使追數嘅大多數舖頭都拉住閘咁款
香港都有啲人嘅祖先係批鬥而死,所以個班後人就比較好啲,醒少少。(上一代望住父母死,走難嚟香港個批)

但移咗民周圍講又唔怪得佢哋,本身係香港太壓抑。
日日睇新聞都係政治宣傳
好啦唔睇新聞啦出下街,啲人又閪口閪面戾氣重,少少野都怕蝕抵唔想讓咁,只能不斷用消費麻醉自己,但靜落嚟就發現根本唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞