移民後,返黎香港第一個感覺

692 回覆
2943 Like 189 Dislike
咁同硬唔硬食政策有乜關係
80歲人叫佢坐十幾個鐘飛機不如叫佢去死

你又唔係叫黃之鋒驚條撚咩
第二點好中

去完旅行再返來,都留意到自己起香港時塊面好黑

放假落街食早餐都會燥燥地
到真係要救果陣
申請左退中國籍真係好重要
但諗真d 如果決心中共不倒就唔返中國香港
就退唔退都得

不過去到咁嚴重的時候
隨時中共港共乜都唔認 要救人就要出兵
咁外國就可能back down制裁就算
真係無咩事 就盡量唔好置身危險地區啦
係,感覺再留o係到會精神病
移撚咗民仲返嚟香港係乜撚嘢心態?
番黎欣賞下鏡囝勁歌熱舞
返鄉下咁,睇下屋企人
其實連登都好戻氣 戒連登
香港政府出新政策唔會聽市民意見
英美澳加其他西方政府出新政策都會諮詢而且的確係會聽,
多人反對係真係唔會通過先

無關係??
感覺係多左好多五毛同癲狗
但我唔怪佢地, 都係個制度令到佢地咁。

題外話,我係返黎香港先會 開下連登同睇香港新聞, 一返黎見到D 香港新聞仲痴線過2019年果時。

警察又強姦兒童,又殺人,又偷野都可以無事。
我身邊啲人一係舉家(連埋長老)移民永遠唔返香港
一係就全家人回流返香港
唔存在返嚟探人就走
加拿大po見到佢,可能係加拿大
你頭先所講嘅口罩令同安心出行,疫情期間大把歐美國家都有類似嘅政策逼鳩人硬食
打稻草人again
我香港搵百萬年薪
去外國搵錢少咗 但壓力細好多

外國返工時間短 多時間煮下野食 有 me time
想出街食又唔算貴質素都好

唯一唔好真係比較孤單所以唔開心
但最近識咗好多朋友 適應咗呢邊已經好好多

不過你鍾意啦 繼續活喺自己世界 繼續打稻草人去諗外國過得幾慘
Btw唔知你個外國指全球百幾個國家邊個
定係百幾個國家你都好了解 唔夠香港好呢
你鍾意就好,其實唔理政治嘅人去邊都無問題。
食肉一定係英國好食,
香港係海鮮好食
喺外國睇連登
同香港上連登嗰種心態都唔同

睇嘢角度唔同咗
生活無咁多壓力要上連登發洩
有時鬧交都係由佢算 講真 關我咩事
唔住酒店其實都冇乜可能
香港D flat細到咁 再放多個大人入去真係好難頂
唔理政治,一定係留港,薪金高稅底
跟住全部都係建華集團旗下
得香港咁煩,又係佢開㗎咁
樓主準備比愛港撚圍插
係街到一睇就睇到人重戾氣咁勁
人地又冇做過乜野 以貌取人
你個人有問題就點睇都有問題
咩鬼佬呀叔望落去大部份nice
有冇崇洋崇到咁
但可能要面對治安問題越嚟越差,近年多咗人死,學咗陳同佳咁叻仔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞