AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike

你搵部電話照入張sim卡落去
佢會搵到台收到signal收到sms
係你用唔到張卡者
呢張應該同mixi一樣
呢張係個額度高d一個月最多可以用10萬yen

另外有d網本來要OTP
我用呢張/line pay果張就會唔知點解唔駛OTP用到
我果張係linksmate..唔知得唔唔
聽過有啲好似直情搵唔到台
我自己用bmobile 果張響香港要dele咗佢個APN profile 再手動搵台,但去到日本就自動搵到台但要安返個APN profile 先用到,如果唔係有signal都上唔到網
研究下先,多10萬用又有得香港卡入錢都幾好
Line pay果張要現金入留返嚟備用
我都係用佢
啱啱Aeon VISA 都中咗
準備定visa 都轉埋ONLINE PAYMENT一定要OTP
呢間野好撚癲 件事都個半月
到依家仲係可以個 Hotline 長期搵唔到人
想問呢家係咪出月結單個日先會更新個交易記錄
到時可能得返銀聯唔使

橫掂AEON都係谷鳩啲人申請銀聯
本身有無東亞戶口?
而家真係唔知佢點計
我任天堂買 Game 同集運都係無 OTP
但佢又過到數
aeon jcb?
係 好撚奇怪
有冇巴打都係用唔到otp?sms寄到黎打埋入portal然後話交易唔到
之前用JCB課日本APPSTORE,JCB應該唔係即時找APPSTORE條數,所以APPSTORE入面先有啲PENDING PAYMENT。
因為我要繼續課金,所以我就買GIFTCARD找咗呢PENDING PAYMENT。

想知JCB係咪唔會知我已經找咗嗰啲數,STATEMENT入面仍然會有嗰啲PENDING PAYMENT嘅數?

定係STATEMENT入面已經唔包嗰啲數?

又或者APPLE見個ACCOUNT俾多咗會退返錢入嗰個APPLE ACCOUNT?
有冇巴試過?
Pending 既卡唔會過數
因為 Gift Card 已經找左
巴打意思即係唔係JCB記住我用佢碌咗咩錢,而係APPLE會向JCB收返我未俾嘅數,之後JCB先收返我錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞