AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
我18號找果啲數比佢食咗
要cut咗個訂閱(暫時),之後先del card,再之後恢復個訂閱。啱啱睇返我個訂閱,佢成功扣咗我gift card個錢去做renew
而家係唔係AEON JCB所有online payment block左?

唉, 個日本APPLE ID比張卡Hold死左, 又轉唔到區...
搞掂咗
而家好似解左block
想知張jcb用得番未
應該用得
佢官網已經無左暫停服務個句notice
岩岩試下用都仲未得
Amazon Prime 同 AppStore 仲係過唔到
星期日出去深水埗買住 5000 頂住先
屌佢老母,上個禮拜我用JCB 卡抽fans club show 飛,4月先知結果同過數,如果過唔到數抽中都變落選。咁啱尋日上樂天買野先發現過唔到數,仆街aeon一個通知都冇,打爆hotline 冇人聽,上網search 先知所有online transaction 停晒。
好彩我個fans club 抽飛期未過deadline, 即刻cancel 換卡再申請,如果唔係我咁啱買野真係完全唔撚知張卡用唔到,一個通知都唔發番畀客真係好撚野!
哈 哈 哈 呢張臭閪卡搞到我訂左啲野比人cancel單 之後去申請東亞算
呢間野真係CLS, online payment 全部停晒可以粒聲都唔出

屌佢老母
我係見佢海外payment手續費低啲同yen 個rate 好啲先用嚟日本網購,但佢個網上system 真係廢到爆,開頭都會收下sms提你有海外transaction, 而家除咗cold call 乜都收唔到,運到嚟香港收到件貨上網check 都見唔到過咗數未

前兩晚上佢地個閪app 更新完check 數,個重要通告剩係話畀人盜用咗既transaction 唔計,但完全冇提過所有網上payment包括冇畀人盜用既卡都取消晒。

最撚嬲係打爆hotline 冇人聽,轉頭就有個譚仔口音師奶打嚟sell promotion, 問佢張卡咩事好自然就話乜鳩都唔知會叫「同事」跟番
落咗機即刻開app check

好在冇事
有無講張卡幾時用得返?
就咁睇15號之後完全無交易
應該係安全?
Thanks, 整到了😭但係佢都係唔比我課金
有冇人呢幾日都俾人盜用卡?

我頭先啱啱check個app,發現總結久多左1600左右,
但明明由上次佢哋俾人大規模盜用卡開始就已經冇再用佢簽卡,前兩日check都冇多到1600,但我按入去簽帳嗰度又睇唔到果條數!

我今個星期一已經申請左降limit都仲未改到,宜家即刻報失左佢,屌!
申請改到得$5000 申咗成個星期都未轉
痴撚線公司
無日本仲用到
多咗個1600仲要係冇碌咗卡嘅SMS提示!
佢唔會係諗住陰啲陰啲咁瑟俾個客來填咗條數呀嘛?
可唔可以理解成佢地俾人hack左咁耐, 但係一d防範措施都無更新過
應該係無入佢第一次更新系統
所以無事
但而家app store 過唔到
打去cs迫佢整個張
直接打去cs問啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞