AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
其實AEON應該唔會再跟進 JCB 網上交易,佢最新果個Promo 日本簽帳 密密碌 密密賞,已經剔除咗 網上交易。我記得之前果幾次promo 係包括埋 日幣網上簽帳的。
楽天同日亞只收JCB?

印象中好似唔係
東亞反而冇 otp 嘅商戶先俾到錢
有otp 會 reject,因為張卡冇 3D Secure
樂天同日馬有啲要JCB先搞得掂
日馬買歌已經係
課唔到日 AppStore 已經唔使用佢
用返張 Master 去 Apple 買 Gift Card 算
其實佢比人bin attack
佢應該係即時停哂受影響客戶既卡
重發新卡新number比客
而唔係停哂非OTP網上交易

aeon先係將所有卡信用額合併
搞到有幾張卡既客個JCB信用額大咗
再比人狂碌到滿額
佢呢鋪應該跌咗好多錢
都已經唔好講話佢個系統「upgrade」

停哂網上交易嚟防止盜用
不如停運埋信用卡
咁咪唔洗驚啲客跌咗卡比人執到囉
諗出嚟果個都低低地
屌佢老母 唔撚想搞番就同人講啦 唔係JCB都唔撚申請aeon d閪卡啦
屌我張eaon用唔到想話買日本gift卡都算
一想課金就叫我入信用卡,明明我ac有10000點淨
向度無限loop想點
點解ac有點都要我入信用卡,我張信用卡係度就唔撚洗買點啦屌
有冇人知點解決🫠
屌我向電腦搞好咗之後佢無啦啦人食咗我1300點,明明乜9都未課
可能係3月10幾號開始有啲subscription未扣數
所以你一入就扣
信用卡係咪因為要確定係成年人?
你去返購入履歷睇下啦
因為冇OTP而家啲預訂單出貨過唔到數
Aeon係咪弱智
分享多一個方法,我本身用Aeon JCB買Mecari,但呢排用唔到,我走去試咗用Docomo pay(下面嗰個)掛普通HSBC red card係俾到錢,雖然每次交易要100円,但又可以賺RC🤭

幾方便
但我都係鐘意用JCB多, 一個制就得
都係嘅,不過有plan b都無壞
今日又試下去日馬同amazon 落單,暫時未收到email cut 單(之前樂天5分鐘內send email 叫我轉payment), 但亦未有收到任何SNS話過到數,要等過幾日係咪出到貨先知係咪搞掂咗
aeon 個閪app 廢到連我今朝去aeon 買麵包用實體卡碌嗰十幾蚊都未show出嚟
日馬同樂天
等你再匯報
屌佢老味呢頭講完就收到恒生app 通知話我amazon 扣咗數(我set 咗恒生卡第二選擇如果jcb 過唔到就會自動轉落恒生,上個禮拜prime membership 夠期續約都係自動彈咗落恒生度),樂天就未有消息
仆街啦垃圾aeon
唉, 前面都有巴打係咁啦, 佢係會自動用第二張卡㗎
不過都證明左張卡係廢撚左
最撚垃圾係咩? 係搵唔撚倒客服, 又冇公告
唔係以為冇得上網買野仲會有咁多交易呀?
cs 早幾日有打番畀我係咁loop「我地已經完成升級服務,但都要商戶同時升級先至可以完成交易」
好撚彩我啲預售fc 抽飛趕得切deadline 前發現咋

睇個勢都似唔撚想搞番掂咁樣,加上佢地而家谷緊wakuwaku, 仲唔借勢引大家cut 卡轉落wakuwaku 度咩
local卡有乜撚用
改埋日文名都唔知有咩優勢
俾客set網上交易限額/鎖卡咪得
佢又唔想,驚減低消費慾望
佢玩OTP
客都趕走埋
唔使有慾望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞