AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
仲要有年費800,又要去博
aeon update完就咁 靠害咩
同問有冇人有用過東亞
其他銀行平時個1.95%係指overall手續費?定係仲有其他手續費會加?
1.95% 呢個係外幣交易手續費(fcc),基本上除銀聯聲稱唔收外,其他喺網上同海外進行外幣交易都會視乎張卡本身收取手續費。仲有個係DCC 外幣轉換手續費,即係如果你用海外信用卡,結帳時有機會會問你需唔需要轉番hkd 即時匯率找數,呢個有機會會再收取手續費,所以記住唔好揀用hkd 找數
https://www.flyasia.co/2022/01/01/%E5%A4%96%E5%B9%A3%E7%B0%BD%E8%B3%AC-dcc-cbf/
感謝解答
解決咗 唔該哂巴打
只有要畀OTP 驗證既transaction 先至用得,即係收得皮
Aeon 班垃圾 IT
搞唔掂 Upgrade 好心果陣直接同公司講唔識搞
搞到依家金又課唔到數又過唔到
年費800憑咩,橫掂都年費咁唔好開美國運通,美國運通有啲網都過到喎
最弊有啲日網要jcb卡先俾到
海外visa master唔得
嬲到仆街喎,班IT搞哀左就CUT走啲FUNCTION,咁不如CUT晒佢啦,CUT埋佢地份糧啦
整衰咗依家搞到唔少人啲網單出事,冇jcb俾唔到錢
可唔可以再推多次上報
咁撚樣當做左野都得既咩
好撚彩我個fans club 優先抽飛今日先deadline, 前幾日咁啱上樂天買野畀人cut 單先發現,仲可以趕得切轉第二張卡cancel 再抽過
個show 我等撚咗大半年,如果因為仆街aeon搞撚到我抽唔到真心屌佢老母
成套信用卡系統都過時
依家易比人都算
依家又比個 OTP 玩謝
好心一係就改好個保安
一係就卡公司同商鋪比人揀用唔用 OTP
OTP已經係無用,最好加埋生物認證
而家堅麻煩
apple store 因為JCB收唔到數跌咗落黑洞,入itunes card 都唔收

結果要開另一個日本app store account 去搞

痴線

以後點買野
咁而家香港有邊張卡可以喺日本Apple Store用?其他公司嘅JCB有冇?

我而家比個payment hold死咗,轉區都唔得
東亞有jcb卡
不過用唔用到就唔知到
應該就無啦。全港JCB得佢同西亞
21Mar,減咗個信用額為$5000,28Mar,個信用額都未減到。
根本成個 Aeon 係得張 JCB 係有用
佢咁樣自殘法真係不如成個信用卡部門執柒左佢
你睇下你係唔係有數未找,要人手㩒落去先睇到上次張單有冇找
終於扣到apple account d credit
即係用得返?

而家即係點呀? 以後用唔倒amazon 樂天 DMM ? 咁有乜用
我早你2日申請都未得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞