AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
我答你
實體卡喺日本係可以碌到卡
碌唔到嗰啲應該係外遊期間中咗招畀人盜用畀Aeon block 咗成張卡
實體卡去日本都仲叫會收平少少手續費,但Aeon 只開OTP 當做咗野真係好on9, 畀多兩個禮拜時間如果仲係咁真係cut 鳩咗佢算
thx
即係日本網購依然係唔得
真係主要用途冇左 到底有冇想解決
AEON JCB要玩到網上交易(日本網購)要用OTP商戶先過到數
真係玩jer
日本網購最興鎖區,所以張JCB卡先含金量高
玩OTP=收檔
根本倒米
最慘睇唔到佢有意思想唔玩OTP
屌緊商戶轉頭
今日JCB
聽日master visa
咁佢地都唔想少左人碌卡㗎
最撚唔掂係見唔倒有有意義嘅公告
我覺得與其cut卡開東亞
倒不如集體hotline 屌到aeon開番OTP以外既網上交易
雖然兩張都係JCB但用落差好遠
aeon過到既東亞都好多網過唔到

今鋪aeon真係柒到步步棋都行錯
好地地將一個靚product比自己玩爛咗
屌 我想課金阿
サブスクリプションの請求は、設定されたお支払い方法によって拒否されました。サービスへのアクセスを失わないようにするには、お支払い方法を更新してください。
お支払い情報の修正

今後ともよろしくお願いいたします。
Apple
買 Gift Card 頂住先
我Google同Apple都有入張AEON JCB落嚟課金用,自從上個星期開始無論Apple/Google定上網買嘢(onlyfive/live pocket)都彈msg話交易被發卡機構拒絕

同樓上幾位一樣打咗成個星期電話冇人聽,留過言又係冇人覆
怕且都可以疊埋心水開定張東亞算數...AEON而家可以搞到一班用戶想用但唔俾碌呢件事真係on99...

題外話,上網睇番原來以前香港都唔少銀行有出JCB
2010年之前講緊除咗AEON & 東亞仲有HSBC / 恆生 / 永亨有JCB申請,到2012年起已經走剩HSBC,再過埋2012年就得番而家2間

不過以今時今日JCB本身喺香港都咁小眾嘅情況下(最簡單就係香港啲JCB連Apple Pay都唔支援),怕且都唔會再有財務機構肯扔錢出新JCB卡嚟俾大家玩...

成班人嘈先迫到佢做野
網上投訴form嗰啲都照填住先
陣間再打埋hotline
尋日打過去cs問,話個系統upgrade完之後有問題,而家停哂網上交易,未知幾時恢復番
佢老味唔搞好過搞
又無提示又唔出公告
唔係上嚟收料 根本仲唔知頭唔知路..
痴撚線公司
做唔到日本網上交易,張JCB卡有咩存在意義?
屌你原來停左網上交易
又黎?!
停左個幾星期
得aeon jcb網上用唔倒?
aeon wakuwaku好似無問題
有OTP果D已經用得返
最大獲係冇OTP果D繼續唔得 例如日本iTunes
好難掛機

地圖超大
剩係樂天同日馬收皮都已經可以cut 得
無樂天無amazon真係唔知要嚟做咩撚
宜加東亞個張洗唔洗用otp先俾到錢
唔洗既話禮拜一去開過張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞