AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
除左 JCB 張閪卡
應該任何卡都買到
宜加唔受海外信用卡wo 個時我申請jcb係為左dmm
講緊去 Apple JP 課 Gift Card
Thx 搞掂了 可以儲RC就好抵屌 我成日喺メルカリ 都碌過¥100k
咁就好啦
用Red card海外網上買嘢都真係儲得幾快
終於扣左
扣左 遲左扣
張卡今個月到期, 我駛唔駛專登去分行同佢講話CUT卡定打上HOTLINE就得?
用 PayPal 買 DMM point,但我 PayPal 明明 link 左Credit Card , 但係 DMM 俾錢買 point 佢話我無加 card 所以有 d 怪,無再繼續買,因為係 JP 所以正常??買 point 會有剩數用唔到,所以我最like用 card
Amazon pay 可以用香港 Card 要登記定點有冇教學?
我用到visa買但mastercard地係碌唔到
唔知點解
DMM收visa唔收master
MasterCard bam左DMM
唉 早排 dmm 禁哂其他卡
得返 aeon jcb用倒
而家佢又自閹

你用 PayPal Visa 買point 再買定直接俾?
買point
而家冇野啦
又出埋聲明唔洗比果D咩未授權交易
屌其實jcb 啫又唔見visa出事
佢 JCB 比人 Bin Attack
AEON信貸去年盈利升9% 末期息0.22元

AEON信貸公布,截至2月底,全年盈利約3.7億元,按年升9%。末期息每股維持0.22元。收入約12.3億元,按年升逾17%。淨利息收入升近17%至約9.9億元;信用卡業務徵收費用及佣金收入升39%至約1億元;手續費及逾期收費升逾1%至6778萬元。去年減值虧損及減值撥備為1.7億元,按年急升83%,主要是地緣政治及利率持續上升,導致主要經濟指標反彈遲緩。撇銷額升23%至1.6億元。截至2月底,逾期客戶貸款及應收款項佔比為3%,按年跌0.5個百分點。另外,集團處置過去幾年積累的已撇銷應收帳款,錄得收益3190萬元。公司指,雖然社交距離措施及全球旅行限制全面解除,經濟活動亦加速,但地緣政治及經濟衝突或影響消費氣氛;不過香港失業率預期保持穩定,加上放債人條例監管改變將帶來機遇,將會善用雄厚的資本基礎擴張,以及向競爭者收購新資產,亦會擴大手續費收入等其他收入來源,緩解息差下降的影響。
amazon pay 同 paypal 一樣原理,海外卡都綁到
我之前喺fuji tv 個官網買野唔收海外卡(jcb 都唔得)但amazon pay 就收
我之前去分行問
佢話要等兩個月先check到
而家夠兩個月都未退
我想問有咩方法開到日本電話號碼?
我都試過, 應該係人地個網真係有OTP, 但人地係送去日本本地電話就變左唔得
我幾年前開咗張b-mobile電話卡,每個月俾月費養住佢,不過上年好似改咗機制要喺當地打電話去做認證先申請到,以前係申請無要求等收到電話卡先啟動,俾錢搵人整咗
有冇人知JCB依家整好未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞