AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike
簡單講即係東亞JCB係日本apps store同play store都用到係唔係
叫做比其他master 少收0.95%手續費(aeon 自己唔收)
不過咁既閪服務真係算撚數啦
垃撚圾Apple store而家廢咗 啲transaction 保留哂
個app乜都show唔到 改又改唔到邊到變第二張信卡用更新資料啊
我寧願你收我年費都咪搞OTP 我淨係想課金啫
講真出得 JCB 大部份都係為左課金同上日本網買野
本身對手得東亞
依家你廢左同將生意送比人有咩分別
除非佢覺得呢兩樣野搵唔到幾多錢
過埋個大假忙完真係去東亞搞返張 JCB 算
咁撚大間公司半個月都仲未搞掂
如果唔係好多日本網站只係收jcb會申請你咩
aeon 快手啦
淨係想知我筆transaction 過唔過到數
19號買左野無扣數到依家直頭放番credit出黎
但個日本網本身都已經要一個月左右先出貨,但到依家又無通知有問題
我有單預售2月落order, 3月27號出貨仲已經送到嚟香港
日本正常係出貨時先扣數,但個閪app一直都冇顯示呢筆過數紀錄
佢地似唔想搞多,一係嘈多轉上東張先有計
上次就係一上東張就cut 鳩晒所有網上交易
你點搞的?我都用唔到啲gift card
我覺得佢地係認為已搞掂

佢地角度係「我已經搞返掂個system,一定要OTP先交易到,商戶無OTP唔關我事」
咁幫佢上多次東張佢係咪會work返?
喊左喊撚埋右特登申請用黎課日星fc,對方淨係收jcb今日月頭就咁cut左我先申請得嗰一個月
啱 有人講咗西亞果張都唔係度度得
應該係要屌到aeon搞返掂 而唔係走去開多張卡
東亞果張申請左幾次都reject
cls公司
一齊去屌鳩aeon啦
搞到DMM要用AE扣數
apple store AE唔得,遲吓搞張閪亞算
其實點解其他銀行冇晒jcb
而家焗用aeon
少人用?以前記得hsbc都有
我估一開始 JCB Target 係好早期派黎香港做野既日本人掛
到依家好多都走左所以無市場就停左
講真 香港人普遍都係用返 Visa/Master 同 銀聯架啦
唔係日本封到 JCB 先用到我都唔申請
貪佢安全咩
其實以前香港都有幾間銀行有出JCB
2010年之前講緊除咗AEON & 東亞仲有HSBC / 恆生 / 永亨有JCB申請,到2012年起已經走剩HSBC,再過埋2012年就得番而家2間

不過以今時今日JCB本身喺香港都咁小眾嘅情況下(最簡單,香港啲JCB連Apple Pay都唔支援),怕且都唔會再有財務機構肯扔錢出新JCB卡嚟俾大家玩...
咩理由reject
AEON 網頁版個更改密碼用番原有密碼都過到嘅 
呢班 IT 蒜狗掃帚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞