AEON JCB 比人盜用

1001 回覆
64 Like 3 Dislike

之前都睇到結欠
最近依幾日就睇唔到
屌….
佢地overtime執緊d月結單
屌 好驚囉。一陣 打返開 原來俾人盜用
無啦啦有筆數都唔知點收科
啱啱去完日本,臨走前入滿咗張line pay debit ,不過10萬yen應該用唔到到幾耐
用MIXI 過唔到果啲先用佢,apple/android 課金暫時MIXI 仲用到
PayPay 好似冇得網上用,如果唔係入滿埋佢,其他仲有啲好似冇咁出名嘅debit card唔敢入咁多入去所以冇搞到
line pay debit一定要去便利店?
7仔ATM都得,街邊都有唔一定要便利店
或者你有日本銀行户口/信用卡可以直接入
paypay一啲啲網有得網上用
我用app叫麥當勞都係用paypay俾錢
Paypay點樣開?
同埋係咪同Alipay互通
Paypay linepay你地點整?要有日本電話號碼先得?
網購我者時好似真係唔多見,再留意下先,下次再去睇下入唔入埋錢入去
同埋佢個app要vpn日本Ip 先開到
想問而家張jcb aeon搞掂未?5月頭去日本諗住而家申請 當地係咪都用到?
真係work, 見到receipt 了
實體卡用 WakuWaku 好過
JCB 本身方便網購同課金
當地用到
係網購轉做一定要用OTP
即是變垃圾
waku卡唔係得3-1%咩?我見jcb有4-1%
睇你想要積分定現兜兜回cash
積分就算用嚟找數都要25000
突咗零頭可能變冇用
BTW 其實實體都無咩幾可用佢
平時都係用返大行張 Visa
係去 Aeon 同課金先用
始終香港無咩地方收 JCB
Waku卡佢計啱回贈先算…我appeal左幾次都仲係嚴重計錯,已經搞左成個月,心很累
個人覺得aeon依家已經冇任何卡值得開
根本係 本身都係得張 JCB 有用
Visa / Master 既話出返大行好過
最後申請左VP卡去日本算
有冇巴卡講下宜家張閪卡課到金未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞