點減內臟脂肪

423 回覆
47 Like 108 Dislike
唔好怪佢地
呢個係華人既習性,求偏方,懶唔想行正途
咁其實澱粉、菜入面都有唔少蛋白質
第一時間會諗食少啲嘢
但事實上係反而食多啲啲,聰明啲食
唔係食垃圾
有嘅,但唔多
短期減 的確係食少啲野

長期黎計 增肌 增加代謝率 唔洗減食 甚至會食多左
身體消化能力有限
食有營養嘅又係咁飽,食垃圾食品都會飽
取決自己識唔識得食
食得咁悶同咁少
持續唔到就冇用
6左右咋喎
飲shake啦
我本身都唔太想飲
但條數真係計唔掂
食唔到咁多野
個人經驗就忍住痛跑
隔一陣就會冇事
如果唔得就轉慢慢行
行到唔痛先再跑返
一日入面
做運動1hr vs管住把閪口23hrs
兩樣都重要
根本 唔係咩運動三分飲食七分
dklm係要運動十分飲食十分呀
你冇做開運動唔好做波比跳先啦
簡簡單單跑30分鐘步
練下大肌
仲有你168減內臟脂肪唔係話特別有用
而且你keep唔keep到都成問題
唔係串你 但係唔好自視過高
不如食清d
少食精緻澱粉
食米線唔好食咁辣同飲湯底
盡量食原型食物
學上面巴打講
唔好食反式脂肪就夠
3個月你一定低返好多
我以前都超標 因為勁食薯片同雪糕
依家我都忍唔到口 耐唔耐食d
但係平時就唔食咁多反式脂肪高嘅野
依家長keep 到差少少超標
168 戒早餐/食隻蕉代替
減少碳水攝入,用菜代替飯
去跑步,唔使快,最高心跳60%就得,跑30分鐘,一星期三至四次,慢慢加上去

我純改變飲食都夠我減8-9kg
之後食多咗零食開始反彈返3-4kg
我就開始做運動,開頭係游水之後凍就開始跑步,keep到宜家都好穩定
米線可以轉生菜
講真你咁多籍口 咁撚廢 不如唔好減 減肥唔係for你呢啲無意志嘅人
吓,樓上問我平時有冇散步習慣?我答佢真實情況就叫藉口
我減肥個時食譚仔就係清湯雞肉生菜底

食完行出門口好像無野落過肚咁
師兄真勁
過來人經驗 上面果啲講到又計數又節食/食到勁清淡你由0開始唔好諗住一步登天 短期你有火可以keep到但好易放棄 一開始maybe weekend休息搵個舒服時間(晚飯前)慢跑一段時間適應下先再慢慢加時加量 最緊要起咗個頭先 飲食都係照現有習慣做逐步做改動就好 最緊要係keep到sustainable plan 唔係減完唔keep一樣反彈
聽講飲食7成運動3成
有冇根據
Chat GPT寫得幾好
其實睇返自己情況
總之output 大過input = 減肥
但當你去到自己理想身形時,你可以唔洗減肥
咁你既運動/飲食習慣唔洗跟之前,自己再去調教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞