點減內臟脂肪

423 回覆
47 Like 108 Dislike
講經咩
你睇樓主個樣佢似營養均衡咩?
10個話自己生酮的9個都只係dirty keto (唔嚴格 每日吸收小於50g carbs)
實際上有意識咁去低碳 去檢視自己飲食唔會有咩營養唔夠
雞牛羊鴨鵝魚咩都食得 專食綠葉蔬菜 用黎滾湯都仲得
你買的生抽豉油轉用生酮專用(大部份羅漢果糖 赤蘚糖醇溝)
根本就食得同正常人差唔多 只係差在唔食碳水

另外樓主個問題
內臟脂肪係跟住你全身脂肪百份比一齊減
冇得針對減
有D針藥可以降低你肝臟生成脂肪的比率
但最重要都係你要減肥
冇捷徑
散步都計?
1.5L 兩支枝裝水 都多
我一日都飲2-3支 700ml 水
平時係屋企坐一日
冇事情唔會落街嗰啲
再做埋gym操下肌肉
肌肉多左代謝快左會易瘦好多
如果忍到凍水涼 可以沖埋凍水涼

如果唔想俾錢,平時做下situp 掌上壓 平板
練返少少肌肉先

利申:轉左沖凍水涼一個幾月
凍水涼?!!?!
沖涼梗係熱辣辣先爽
內臟脂肪是累積在腹腔內的脂肪,與健康問題如心臟病、中風、糖尿病等相關聯。以下是一些點減內臟脂肪的方法:

運動:有氧運動如跑步、游泳、騎腳踏車等可以幫助燃燒脂肪,增加身體代謝率。力量訓練也可以增加肌肉量,幫助身體更有效地燃燒脂肪。

飲食:減少高熱量、高脂肪、高糖分的食物攝入,增加蔬菜、水果、全穀物和蛋白質的攝入。膳食中增加纖維可以幫助減少內臟脂肪。

睡眠:研究顯示,睡眠不足會增加內臟脂肪的累積。保持足夠的睡眠時間可以幫助降低內臟脂肪。

減壓:長期的壓力和焦慮會增加荷爾蒙水平,進而導致內臟脂肪的累積。放鬆、冥想和瑜珈等減壓方法可以幫助降低壓力。

總之,要減少內臟脂肪需要綜合多方面的方法,包括運動、飲食、睡眠和減壓
減肥方法係人都識
方法都萬7種
決心既問題
食少啲殿粉質
鍾意食譚仔都唔洗成碗啪晒
譚仔份量好大,米線又畀勁多
食譚仔係減唔到肥

一日兩餐
只食早、午 或 午、晚餐

每餐既種類一半菜,最少1/4 肉,少殿粉
調味既汁或者醬盡量避免
塞晒啲菜同肉落肚先
Feel到少少飽就可以停唔洗食晒
慢慢食返細個胃口

兩個禮拜內一定開始見效
應該係有脂肪肝,做咗body check先,必要時做埋超聲波
一開始頂唔住架
而家天氣暖返好多 慣左完全冇問題
身體覺得攰果幾日唔好沖凍
做完運動抖完再沖岩岩好 爽到爆
由手腳開始沖
然後等個身體習慣左再沖埋個頭
再搵少少凍水慢慢撥去個身度
我上網睇沖凍水話可以快10幾倍燃燒先試下
點知沖上癮 沖完個人心情都好D

Keep 唔到落去嘅第一日做咗一千下波比跳都無用
又咁講,如果本身樓主連路都唔行多步,散步行多啲都好開始
始終佢四肢未必夠肌力安全健康跑
唔洗啦
用滑鼠=練胸肩
去廁所=有氧
168 = 唔食早餐
食少啲炸野
仲識上連登 都唔會七老八十啦
講到肌肉衰退咁
冇乜病患 緩步跑點會做唔到 量力而為 辛苦就停
抱住 "好過冇"既心態 通常都係減唔到
目標應該係同FIT既人比較
唔係同昨天肥到PAT屎既自己比較(唔係指樓主 講緊想減肥既人
死肥佬行開啦
Body fat主要係飲食食番黎
介糖介反式脂肪
減澱粉減精致食物
再計一計 你可以攝取幾多卡路里 唔超過慢慢就會瘦 想瘦快啲 可以做重訓build muscle 幫手
但肚一定係靠飲食減
佢呢種係做運動都減唔到幾多,改變飲食最有效
Lm, G持
喺香港工作環境垃圾
Mnc/大firm london office 疫情前已經wfh
Work laptop call緊 自己電腦就打機
繼續減落去,肚腩係後期先減得明顯
食少啲,做多啲運動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞