點減內臟脂肪

423 回覆
47 Like 108 Dislike
其實剩講減肥的話 只要計返卡路里個攝取同消耗就可以

完全唔洗諗得太複雜
只要三餐攝取嘅卡路里 < 每日正常消耗量就減到肥
瘦咗20 kg咁勁!希望我都可以好似你咁
上個月lunch
都係清湯 兩雞兩牛 一炸醬
少米
跌左十分一體脂 又升肉
勁撚快

不過好撚dry 清湯雞絲
其實跑成粒鐘先消耗400-500kcal
我不如一開就食小碗飯好過

懶到跑都唔想跑
寧願食小啲野

體重下降至平穩先再做運動
減食量仲難過運動 運動完最小有滿足感 個人又精神d
減食量最多比你3個月 之後咪暴食肥返 見唔小ed
運動左食量唔洗控制得咁勁 又建康
晏晝避唔到
學巴打話齋食三哥2雞1件清湯

夜晚食大量菜,300g 肉(熟左應該得生肉7成)
早小小訓
等自己冇咁易肚餓

食餐2條大蕉瘋狂飲水算
我覺得ok啦 都唔叫太淡既
168 = 冇撚用
斷食冇兩三日你身體根本上就唔會有變化
168 “work” 既通常係因為食少咗嘢
有冇去公園啲軟墊跳?
無day2?
大把research paper證明只要吸收卡路里一樣, 輕斷食同分三餐食係冇分別
減重關鍵全部係卡路里<消耗

其實好簡單嘅道理
input energy一樣output energy一樣
點解食飯嘅時間唔同就會令到energy balance唔同咗? 諗下都知冇可能
上得連登就係有啲懶去查野既人 或者問下人 有人答先有交流作用 否則連登都冇生存價值啦
理論上所有野都係可以上Google YouTube揾,但實際上只係想傾下計啫,唔通朋友同你傾計提供資訊比你,你就答佢洗乜你講Google YouTube都有啦
死肥婆又懶又想唔肥
關乜事?兩個唔同命題。
樓主問點減內臟脂肪,咁都係嗰幾個方向嘅啫,有人答咗佢其中一個,我覺得問呢個冇乜問題。
依家問有乜含反式脂肪,咁大把嘢有啦,你要人舉例比你,你都淨係知道少數有反式脂肪嘅食物。最好梗係自己去查之後cap低佢,自己去避免先有用。
不過我最睇唔過眼係樓主個濕鳩emoji,好似人地一定要答你咁
其實成日話要少糖, 只可以飲水/齋啡.
咁coke zero或其他野飲既0卡版又得唔得呢?
反式脂肪呢啲名詞
唔識個term直接google快過等人解釋下話

不過水還水
飲品好似分開計
其實好簡單
8個鐘之內食嘢其餘果16個鐘只可以飲水
12個鐘開始將身體脂肪變成能量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞